Tegnap este tartott tájékoztatót a Google a Stadia kapcsán. Ezalatt végre megtudhattuk, hogy mikor is indul el a szolgálatatás, mely országokban fizethetünk elő első körben és milyen csomagokban gondolkozik a Google.

Két Stadia csomagot kínál a Google

Lesz egy fizetős és egy ingyenes csomag is. A kettő között a legfontosabb különbség, hogy az ingyenes csak 1080p 60fps-sel lesz képes a játékokat streamelni. Ezzel szemben a Pro verzió ezt 4K 60fps-sel tudja, már amennyiben megfelelő sávszélességet érzékel.
A játékokat mind a két esetben külön meg kell vásárolnunk, ezek nem járnak a Google Stadia előfizetés mellé!

10 dollárt kérnek majd el a Pro verzióért, melyért cserébe akciókra és néhány ingyenes címre is számíthatnak az előfizetők, kezdve rögtön a Destiny 2-vel.

A novemberi startot rögtön egy exkluzív ajánlattal kezdik, melyben 130 dollárért 3 hónap Pro előfizetést, egy Stadia kontrollert és egy Chromecast Ultra egységet kínálnak. A külön megvásárolandó játékok árazásáról sajnos nem hangzott el semmilyen információ.

Az viszont biztos, hogy a kontroller külön is megvásárolható lesz 70 dollárért. Ezeken kívül még megosztottak egy játéklistát, milyen címekre számíthatunk induláskor.

Magyarországi startról egyelőre nincs információnk, de 2020-ban szerintünk nálunk is biztosan elérhető lesz a szolgáltatás. A Stadia novemberben a következő országokban indul el: Belgium, Finnország, Kanada, Dánia, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok.

Ti mit gondoltok a Stadiáról?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.