Hirdetés

Június 6-án, az E3 előtt sajtótájékoztatót tart a Google saját, Stadia nevű játékstreaming szolgáltatásával kapcsolatban.

A Kotaku információi szerint ezen a sajtótájékoztatón fogja a Google lerántani a leplet a Stadia indulásakor játszható játékokról is, melyek között szerepelni fog a Destiny 2 és a Doom Eternal is.

A Destiny 2 esete azért is különösen érdekes, mert a Kotaku szerint a fejlesztő Bungie be fogja vezetni a játékba a cross-save lehetőségét. Ezzel azok, akik Xbox One-on, PS4-en vagy PC-n már játszanak a Destiny 2-vel, képesek lesznek a Stadián elérni minden addigi mentésüket és haladásukat.

Ha minden igaz, a Bungie a cross-save mellett beszélni fog a Destiny 2 új kiegészítőcsomagjáról is, mely az Activisiontől való elszakadásuk óta az első lesz.

A Google-től a Stadián játszható címek mellett a szolgáltatás indulásának pontos időpontját és árait is az E3 előtti sajtótájékoztatón várják.

A sajtótájékoztatót magyar idő szerint este 6-től tudjátok követni az alábbi videón:

Mi az a Google Stadia?

Legegyszerűbben: Netflix, de videojátékoknak. A Google felhő alapú technológiáját használva a Stadia előfizetők képesek lesznek célhardver (konzol) nélkül PC-játékokat streamelni bármilyen, erre alkalmas eszközön. Előfizetés és stabil internetkapcsolat kell hozzá, minden a felhőben történik. A Google az irányításhoz tervezett egy saját kontrollert is:

A hivatalos árakról, időpontokról és a játszható játékok listájáról egyelőre nincs hír.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.