Az Xbox Elite kontroller sikere után a Microsoft teljesen újratervezte azt, novemberben pedig a boltokba is kerül a második generáció. Cserélhető, állítható joystickek és gombok, USB-C-re cserét Micro-USB és 179 dolláros árcímke a legfontosabb tudnivalók.

Az Elite 2-ben a Microsoft még több lehetőséget ad a személyre szabásra, mint az előző játékvezérlője esetén:

  • A joystick feszességének erősségét is lehet már állítani, ezzel pontosságát növelve.
  • Az L1, L2 és R1, R2 ravaszok is frissítve lettek, illetve újratervezték a rugókat benne, így ha szeretnénk, be tudjuk állítani úgy, hogy könnyebben tudjunk vele tüzelni.
  • A joystick és a markolat borítását is kiválaszthatjuk, hogy még kényelmesebb legyen a kontrollerrel játszani.

Lecserélte a Microsoft a Micro-USB portot, az új Xbox Elite 2 már USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető. A cég állítása szerint a benne található akkumulátor 40 órányi játékot tud biztosítani egy teljes feltöltéssel. Az Elite 2-ben Bluetooth is található, így használható más, kompatibilis készülékekkel és használható lesz PC-n is. Ennek akkor vehetjük majd igazán hasznát, ha elindul az Xbox streaming szolgáltatása, mellyel mobiltelefonunkról, tabletünkről is tudunk majd játszani a konzolos játékainkkal.

Egyelőre csak a fekete színű Elite 2-est mutatta meg a Microsoft, amely novemberben lesz elérhető. Ára 179 dollár, ami a mai árfolyamon 50.607 forintot jelent. Hivatalos magyar árról egyelőre nincs hír. A magyarországi megjelenési dátum november 4.

Nézzétek meg Laci videóját, melyben egy első generációs Xbox Elite kontrollert használ:

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.