Hirdetés

Tegnap délután, még az E3 előtt lerántotta leplet a Nintendo és a fejlesztő Game Freak legújabb Pokémon játékukról. A Pokémon Sword és Pokémon Shield címet viselő játékok lesznek a nyolcadik generáció.

A két játék – várhatóan hasonlóan az eddigiekhez – csak az elkapható és irányítható zsebszörnyekben fog különbözni egymástól. A történet, a helyszín és a szereplők azonosak lesznek mindkét verzióban. A Pokémon Sword & Shield a nyolcadik generáció címei és az első olyan Pokémon játékok, amik kizárólag a Nintendo Switch konzolra jelennek meg. A tavalyi Let’s Go Pikachu! és Let’s Go Eevee! ugyanis a GameBoy-ra megjelent Pokémon Yellow felújított változatai voltak.

Mik az újdonságok?

A tegnap közzétett videóban a megjelenési dátumon kívül a játékmenetről és az új pokémonokról is megtudhatunk pár dolgot. A legendás pokémonok Zacian és Zamazenta lesznek, kialakításukat pedig a címekben szereplő kard és pajzs ihlette.

Újdonság lesz a Dynamax evolúció (?) is, melynek lényege, hogy a játékos pokémonjai óriási hologramokká tudnak alakulni egy bizonyos időre és úgy is tudnak egymással harcolni.

Az Angliáról mintázott Galar régió ad majd otthont a történetnek, amit lehetősége lesz a játékosoknak multiplayer módban akár négyen közösen is felfedezni. A Galar régiót nyílt világúnak tervezték meg, így először a játékok történetében lehetősége lesz a Pokémon trénereknek 3D-ben körbenézni és körbejárni is.

A Pokémon Sword és Shield játékokról februárban rántotta le a leplet a Nintendo. A két játék november 15-én érkezik, kizárólag Nintendo Switch konzolra.

Ez is érdekelhet: Jön a Mario Kart Androidra és iOS-re!

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.