Az Asus bejelentette a ROG Strix GL10DH asztali számítógépet, valamint a TUF Gaming FX505DV és ROG Zephyrus G GA502 laptopokat. Az új gépek nagyobb teljesítményt és elérhetőbb árat kínálnak.

Az új gépek főbb jellemzői:

  • A ROG Strix GL10DH a világ első gamer asztali számítógépeinek egyike, amely az AMD 3. generációs Ryzen CPU-val érkezik.
  • A TUF Gaming FX505DV az AMD Ryzen 7 APU-t egyesíti egy GeForce RTX GPU-val és egy 144 Hz/3 ms-os kijelzővel.
  • A ROG Zephyrus G GA502 az AMD Ryzen APU segítségével az eddigi legszélesebb vevőkör számára hozza el a prémium, ultrakeskeny formavilágot.

Asztali gép Matisse-szal

Az új Strix GL10DH gamer asztali számítógép a legújabb Ryzen CPU-kat hasznosítja, amivel a cég ígérete szerint nagyobb teljesítményt és sokoldalúságot kínál az elérhető árú gamer asztali számítógépek piacán.

Az akár Ryzen 7 3700X CPU-val, nyolc maggal és 16 szállal felszerelt Strix GL10DH az Asus ígérete szerint komoly teljesítményt kínál. A 3. generációs processzor – más néven Matisse – egy frissített Zen 2 mikroarchitektúrán alapul, amely akár 15%-kal magasabb órajelenkénti teljesítményre is képes, mint az előző generáció, valamint nagyobb gyorsítótárat és magasabb órajeleket kínál, ami egyaránt gyorsítja a játékot és a komolyabb hardverigénnyel járó munkát.

A Strix GL10DH az ASUS különféle grafikus kártyáival is használható. Ezek közé tartozik a Turbo GeForce RTX 2070 vagy a Phoenix termékcsalád által kínált opciók, akár GeForce RTX 2060-as GPU-kkal. Az NVIDIA új Turing GPU-architektúrája a programozható árnyékolásra, a valós idejű sugárkövetésre (Ray Tracing) és mesterséges intelligenciára dedikált CUDA, RT és Tensor magok keverékét használja, hogy hihetetlen vizuális effektusokat hozzon létre. Ezek lehetővé teszik a fejlett megvilágítást, az élethű tükröződéseket és valósághű árnyékokat, amelyek lenyűgözőbbé teszik a játékélményt. A nagy teljesítményű magok képesek felgyorsítani egy sor számítási szempontból intenzív feladatot is, a 3D modellezéstől a mélytanulásig.

A grafikus kártyák az ASUS Prime B450M-K alaplapba illeszkednek, amelyet több ezer órán át minőség és validálási teszteltek a népszerű eszközökkel való kompatibilitás és stabil működés miatt. A GL10DH akár egy M.2-alapú NVMe SSD-vel konfiguráltan is választható, akár 512 GB-nyi tárhellyel. Az SSD-hez akár 1 TB-os mechanikus tárolót párosítunk az alkalmazáskönyvtár számára, együtt az akár 32 GB-os rendszermemóriával.

Mindez a teljesítmény egy egyszerűsített 27 literes házban lesz elérhető, amit Aura Sync díszítéssel látott el a gyártó. Választható szellőztetett oldalsó panel vagy egy nagyméretű átlátszó akrilpanel is, amely akadálytalan bepillantást enged a megvilágított gépbelsőbe. A duplakamrás készülékház a CPU-t, a GPU-t és az alaplapot a fő házba csoportosítja, míg a tárolóegység-foglalatok és a tápegység alul, egy külön hűtési zónában kaptak helyet.

Erő: TUF Gaming FX505DV

Az új TUF Gaming FX505DV a legújabb Ryzen mobil APU-t egy NVIDIA GeForce RTX 2060 GPU-val és 144 Hz/3 ms-os panellel kínálja. Az FX505DV megbízható képkockasebességről gondoskodik, teljes mértékben kihasználva a gép NanoEdge kijelzőjét. A 144 Hz-es képfrissítési frekvencia sokkal zökkenőmentesebbé teszi a játékot, mint az alapkivitelű 60 Hz-es kijelzők, és a gyors válaszidő éles képet biztosít nagy sebesség mellett is. A széles betekintési szögű technológia egységes színeket biztosít, bármilyen szögből is nézzük a képernyőt.

Az FX505DV-hez az AMD Ryzen 7 3750H mobil APU társul. Az APU négy magja és nyolc szála az Asus szerint elegendő erőt kínál a mindennapok többfeladatos munkavégzéséhez és az erőforrásigényes feladatokhoz. A hűtésről a HyperFan gondoskodik, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyetlen billentyűparancs segítségével szabályozzák a rendszerbeállításokat a hűtés optimalizálása érdekében. A Turbo mód maximálisra emeli a ventilátor teljesítményét. A Kiegyensúlyozott mód optimalizálja a működést, és alacsonyabb zajszintek mellett nyújt erőteljes teljesítményt. A Csendes mód minimálisra csökkenti a ventilátorzajt a kevésbé megterhelő feladatokhoz, például videó streameléséhez.

Az öntisztuló hűtőrendszer kivezeti a laptopból a törmeléket a ventilátorházakba épített pormentesítő csatornákon keresztül. Ez a kialakítás megakadályozza a por lerakódását a hűtőbordán és a ventilátorokon.

Elődeihez hasonlóan az FX505DV egy sor tesztben felelt meg a szigorú MIL-STD-810G szabványoknak, az alap ejtés- és rezgéstesztektől a szélsőséges hőmérsékletig és magasságig.

Hordozható ROG Zephyrus G GA502

A ROG Zephyrus G GA502 modellben használt mobil Ryzen platform megfizethetőbbé teszi a gaminget ultrakeskeny méretben. A gép 20 mm vékony és 2,1 kg-ot nyom. Ennek ellenére akár GeForce GTX 1660 Ti grafikával és szuperkeskeny kávákkal keretezett 120 Hz-es kijelzővel is konfigurálható a GA502. Turbo módban a ROG Boost 1435 MHz-ig húzza 60 W-on a dedikált GPU órajelét, ami játékhoz és streameléshez is elegendő.

A GA502 ugyanazzal a négymagos, nyolcszálas AMD Ryzen 7 3750H mobil APU-val van felszerelve, mint a TUF Gaming FX505DV, így alkalmas a többfeladatos munkavégzésre is. A processzor SenseMI technológiával optimalizálja a teljesítményt és az energiafogyasztást, lehetővé téve, hogy az akkumulátor közel kilenc órán át kitartson. A cég állítása szerint minimum hét órán keresztül képes a gép interneten keresztül videót visszajátszani.

NVMe SSD-vel párosítva akár 32 GB RAM-ot is lehet kérni a gépbe. A ház szálcsiszolt fekete, a billentyűzet pedig fehér háttérvilágítású.

A ROG Zephyrus G GA502, az ASUS TUF Gaming FX505DV és a ROG Strix GL10DH a 3. negyedévben érkeznek Magyarországra.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.