A Tokyo Game Show szervezői bejelentették, hogy a szeptember 24 és 27 között tervezett eseményt a koronavírus-járvány miatt kénytelenek lemondani. A tokiói Makuhari Messe rendezvényközpontba tervezett esemény helyett online bemutatókat tartanának.

1996-os indulása óta ez az első olyan év, amikor nem kerül megrendezésre a távol-kelet legnagyobb játékshowja. Igaz, jelen helyzetben nehéz lenne azt mondani, hogy ez bárkit meglepetésként ér sajnos, miután sorra mondták le idén lényegében az összes tömegrendezvényt.

A TGS azért igazán fontos, mert az E3 és a Gamescom után kerül megrendezésre minden évben, a 2020-as show pedig az utolsó nagy rendezvény lett volna, mielőtt elindul a következő generációs játékkonzolok, a PlayStation 5 és az Xbox Series X (még mindig nem hiszem el ezt a nevet…) piacra dobása. A TGS 2020-on lett volna lehetősége a nagyérdeműnek a boltokba kerülés előtt kipróbálni vagy működés közben látni az új konzolokat.

A Microsoft már elkezdte az Xbox Series X promotálását online, sőt egy rakás játékról is feltöltött egy csomó videót, melyek már a Series X-en futnak. Ilyen például az Assassin’s Creed Valhalla, a Madden 21, vagy a Dirt 5, de érdekes módon nincs a bemutatott játékok között a Microsoft egyik legfontosabb exkluzív címe, a Halo Infinite.

A Sony csendesebb volt eddig a PlayStation 5-tel, csak a logót és egy rövid specifikációs listát osztott meg a japán cég.

CES 2020: Hivatalosan is bejelentette a Sony a PlayStation 5 érkezését

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.