A Bang & Olufsen híres a prémium, minőségi termékeiről és most egy újabb modellt teszteltünk le, ami a BeoPlay P2 nevet viseli, ez a legújabb, legkisebb és legolcsóbb bluetooth hangszóró a kínálatban.

Külsejét tekintve tényleg elmondható róla, hogy apró, méretre nem sokban különbözik egy JBL GO-tól fizikai dimenzióit tekintve 140 x 80 x 28 milliméter, viszont súlya az van, 275 grammot nyom. A P2 anyaghasználat és összeszerelés szempontjából sem szűkölködik, masszív darab, a megépítéséhez pedig polimert, gyöngyfúvásos alumíniumot, bőrt és gumit használtak.

A P2 ovális formavilágot kapott a nagytestvérrel, az A1-el szemben. Ez is 360 fokos hangzást biztosít, ha oldalról nézzük a hangszórót, látható hogy a rácsok nincsenek egy síkban a műanyag házzal, így jöhet létre ez a hangzás. Csatlakozó gyanánt mindössze egy USB-C portot találunk, melyhez kapunk is egy adatkábelt a dobozban, ezen keresztül tudjuk tölteni a hangszórót.

Ami szemet szúr – vagyis inkább nem szúr szemet -, hogy nem találunk rajta gombot, pedig van. Alul a B&O márkajelzés alatt találjuk a bekapcsoló gombot, amit ha hosszan nyomunk, belép párosító üzemmódba.

Aktuális állapotáról LED visszajelzést is kapunk az elején. Az alján továbbá találunk egy mikrofont is, mely Siri és Google Now kompatibilis, így akár azt is megtehetjük, hogy az érintésérzékeny felső részre duplán koppintva egyből az asszisztenst hívjuk elő és kérdezünk tőle. Lehetőség van arra is, hogy felakasszuk valahova, de a pánttal csuklónk köré is rögzíthetjük a hangszórót. Külsőt megítélve nekem nagyon bejön ez a formavilág, látszik rajta, hogy minőségi anyagokból készült, méretének köszönhetően pedig akár zsebünkben is elfér.

A hangzásról 2 db 15 W-os class D erősítő gondoskodik, a csúcsteljesítmény pedig 2 x 50 W lehet. Az effektív frekvenciatartomány 68 Hz – 21.000 Hz között van, készülékünkhöz pedig Bluetooth 4.2 segítségével csatlakozik. Srácok! Ha tehetitek mindenképp próbáljátok ki valahol ezt a kis szörnyeteget, ugyanis elképesztő a hangzása. Nagyon határozott a mély, maximum hangerőn sem torzít, recseg, tényleg brutális, hogy egy ilyen pici termékbe milyen teljesítményt voltak képesek bezsúfolni.

Az a baj a szöveges hangszóró teszteknél, hogy nem lehet leírni az élményt, ezt hallani kell. Megpróbáltam szemléltetni a fenti teszt videóban, amennyire a mikrofon tudta rögzíteni, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha tehetitek, valahol hallgassátok meg élőben.

A hangzás mellett egy másik érdekesség az üzemidő, ugyanis egyetlen feltöltéssel közepes hangerő mellett akár 10 órányi zenehallgatást is ki tudunk belőle préselni, ezt az üzemidőt egy 2200 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Az is hozzájárul a minőségi, “2017” érzethez, hogy USB Type-C csatlakozón keresztül tudjuk tölteni, ami 0%-ról 100%-ra körülbelül 2 órába telik.

Mint minden BeoPlay eszköznél megszokhattuk, ha szeretnénk mi megszabni a hangszínt, a Beoplay alkalmazáson keresztül erre itt is van lehetőség. A P2 két gesztusra képes: fent dupla koppintás, illetve rázás. Ezeknek a funkcionalitását tudjuk az appon belül állítgatni, lehetőség van arra, hogy a dupla koppintás a lejátszás/stop legyen, a rázás pedig a következő zeneszámra váltás, de ahogy fentebb említettem, dupla koppintásra a személyi asszisztenst is elő lehet hívni. Ezen felül még ott van a ToneTouch, ahol a hangszínt tudjuk szabályozni. Ez lehet warm (meleg), excited (izgatott), relaxed (relaxált), bright (fényes, világos). Vannak előre beállított profilok: Lounge, Party, Podcast, Favorite, de mi magunknak is beállíthatjuk a fülünknek kényelmeset. Az app egyaránt ingyenes iOS és Android platformokra.

A BeoPlay P2 por- és fröccsenésálló, persze a vízbe meríteni nem célszerű, de ha ráfröccsen valami, abból nem lesz probléma. Összességében én nagyon elégedett voltam a termékkel, hangzásban elsőosztályú, nyilván nagyobb méretű eszközök esetében vannak jobb hangzást biztosító modellek, de ilyen méretnél ez magasan a legjobbak között van. A BeoPlay P2 fekete, bézs és királykék színekben kapható 49.900 Ft bruttó fogyasztói áron. Nem tartozik a legolcsóbbak közé, de aki beruház egy ilyenre, az biztos nem fog csalódni benne.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.