Hirdetés

Bemutatta a dán Bang & Olufsen legújabb fejhallgatóját, a Beoplay HX-et. A gyártó a fül körül ülő, aktív zajszűréssel ellátott eszközt 499 euróért (az USA-ban 499 amerikai dollárért, Nagy-Britanniában 449 angol fontért) dobja piacra. A magas árért cserébe pedig 35 órányi üzemidőt kap majd a felhasználó a prémium anyaghasználat és összeszerelési minőség mellett.

A HX fekete színben a mai nappal elérhetővé is vált, áprilisban érkezik belőle egy fehér változat, májusban pedig egy fehér-barna.

Az árazás elsőnek soknak hathat, ha például a Sony WH-1000XM4 a viszonyítási alap, viszont házon belül nem olyan durva a 499 eurós árcédula. A Bang & Olufsen előző fejhallgatója, melyről készült Tech2-s bemutató is, a H9-es is ezen az áron debütált, azért a darabért hazánkban 169.900 forintot kér el a gyártó.

Az új Beoplay HX az üzemidő tekintetében aktív zajszűréssel kínál 35 órát, ANC nélkül 40-et. Ezzel 15 óra extra üzemidőt ver az Apple AirPods Maxra és 5-öt a tavalyi év legjobb fejhallgatójára, a Sony WH-1000XM4-re. De kétszer hosszabb ideig működik a Sennheiser Momentum 3 Wirelessnél is.

A magas árcédulát a B&O szerint az összeszerelési minőség és a felhasznált anyagok indokolják. A fülpárnákat báránybőrből készíti a gyártó, memóriahabos betéttel. A fejpánt tehénbőrt és szövet egyedi ötvözete. Az alumínium keret újrahasznosított műanyagba van foglalva és a fejhallgató méretének beállítására szolgáló csúszka is alumíniumból van.

Ha a technikai oldalát nézzük a dolgoknak, a Beoplay HX tipikus darab. USB-C csatlakozón keresztül tölt, van egy 3,5 milliméteres audiocsatlakozó az analóg hangátvitelért. A jobb és a bal kagylón is gombok találhatók, emellett pedig érintésérzékeny a jobb oldali kagyló.

Vezeték nélkül Bluetooth 5.1-en csatlakozik a B&O Beoplay HX, támogatja az adaptív aptX, AAC és SBC kodeket. A Google Fast Pair és a Microsoft Swift Pair által biztosított gyors párosításra is képes a HX, az Apple készülékek esetén viszont a klasszikus módon kell megoldani a Bluetooth párosítást.

A dobozban a fejhallgató mellett egy töltőkábelt, egy szövetből készült hordozót és egy 3,5 milliméteres audiokábelt ad a gyártó.

Hirdetés
FORRÁSBang & Olufsen
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.