Ahogy már korábban is említettük, nagyon megszerettük a Bang&Olufsen márkát, így célunk, hogy minél több termékét bemutassunk nektek. Nem egy olcsó márkáról beszélünk, de annál minőségibb, amit alkotnak. Ezúttal a Beoplay H5 vezeték nélküli in-ear fülhallgató járt nálunk. Korábban már teszteltük a beolit 15-öt, a Beoplay A1-et, az M5-öt és a H9-et.

Dizájn

A H5 egy sportos, mégis elegáns fülhallgató. Doboza a megszokott B&O stílust hozza. Ami számomra zavaró volt, az a fülhallgató fejei voltak. Nekem túlságosan nagyok voltak, kilógtak a fülemből, így kicsit furcsán nézhettem ki zenehallgatás közben, illetve ezáltal nehezen illeszkedett a fülembe.

A vezeték nélküli kialakítás abszolút megkönnyebbítette a zenehallgatást, nem zavartak a kábelek, nem gabalyodtam bele a kábelrengetegbe. Több harangot is kapunk hozzá, szivacsosat és gumisat egyaránt különböző méretekben. Nekem a hagyományos gumikialakítás volt a nyerő, de a puha szivacs kellemesebb zenehallgatást biztosít hosszútávon, mivel abszolút a fülhöz igazodik a formája a behelyezést követően. A fülhallgató kábele puha cipőfűzőhöz hasonló anyagból készült. Rugalmas anyag, így használatkor ez is megkönnyebbíti a zenehallgatást.
A dobozban a fülhallgatón kívül egy bársony tokot, a leírást, az igényes töltőt és a harangokat találjuk. A töltőről érdemes említést tenni: a fülhallgató fejein láthatunk két mágnespontot, ez a töltés-csatlakozáshoz szolgál, ahogy a fotón is látszik, könnyed mozdulattal tudjuk a fejeket csatlakoztatni a töltőhöz.

Hangzás

Amikor kézhez kaptam a fülhallgatót, még a kipróbálása előtt elképzeltem egy hangzást. Nagyjából ez az első hallgatáskor egyezett is, de többszöri tesztelés alatt már azt éreztem, hogy ez a fülhallgató nem ér ennyit, amennyiért jelenleg be tudjuk szerezni. Számomra a basszusa a vártnál lényegesen kevesebb volt, viszont a magas és mély hangzásra egy szavam sem lehetett. Persze egy in-ear füles nem tud akkora basszus hangzást nyújtani, mint egy fejhallgató, de azért többet vártam tőle. Hosszútávon nekem nem volt kényelmes,  de ezt fül válogatja.

Specifikációk

Méretek 39 x 28 x 23,5 mm
Súly 18 g
Csatlakozás Bluetooth 4.2, támogatja az aptX, aptX-LL és az ACC kodekeket
Akkumulátor Két újratölthető lítium-ion akkumulátor (mindkettő a fülhallgatóban)
Kapacitás: 2 x 50mAh
Legfeljebb 5 óra zenehallgatási idő
Töltési idő: 2 óra
Anyagok Alumínium, textil, gumi, polimer, hab, szilikon, nylon
Hangszóró Elektromágneses, 6.4 mm átmérőjű

Összegzés/vélemény

A Beoplay H5-öt azoknak ajánlom, akik szeretnének egy minőségi fülhallgatót, viszonylag magas áron. Hallottam már ennél jobb fülhallgatót ilyen vagy ennél kicsivel magasabb áron, így én személy szerint nem ezt választanám ilyen áron. A H5 megvásárolható a Beoplay hivatalos oldalán, illetve a hazai Apple Premium Reseller boltokban is 74.900 forintért, mint például az iStyle üzleteiben és a webshopon.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

1 hozzászólás

Comments are closed.