Az utóbbi pár hónapban több Bang&Olufsen terméket is teszteltünk és még tesztelni is fogunk. Járt már nálunk a vezeték nélküli H9 fejhallgató és a Beolit 15 hangszóró is, nagy szerelmemmé vált ez a márka. Így nem is volt kérdés, hogy az egyik új termékét, az M5-öt is teszteljük. Olyan amire számítottam, nem okozott csalódást, de nézzük, mit is tud.

Dizájn

A B&O-tól már megszokhattuk, hogy igényes termékeket dob piacra, az M5 sem kivétel ez alól. A hangszóró henger alakú, ennek köszönhető a 360 fokos hangzás. A borítása exkluzív, nekem nagyon tetszik, persze ez a huzat cserélhető, de a termékhez nem kapunk, ezt külön kell megvásárolni. A működtetéshez szükséges gombokat az alján találjuk meg. Szélen a be/kikapcsoló gomb, mellette vezeték nélküli csatlakozást lehetővé tevő gomb, valamint egy jack csatlakozó. Találhatunk még rajta egy tápcsatlakozót és egy Ethernet-portot. A hangszóró tetején a henger megoldásnak köszönhetően az alumínium rész szabályzófelületként funkcionál. Két oldalra tekergetve a hangerőt tudjuk szabályozni, lenyomva a zenét tudjuk megállítani, illetve elindítani, valamint ha lenyomjuk és közben tekerjük, azzal számot tudunk léptetni.

Az M5-öt egyébként két színben tudjuk megvásárolni, nálunk a fekete járt, ezen kívül még szürke színben elérhető, valamint huzatot sötét rózsa és moha zöld színekben vásárolhatunk. Méreteit tekintve viszonylag kicsi hangszóróról beszélünk, bár súlyára nem lehet azt mondani, hogy könnyű. 18,5 cm magas, 16,5 cm átmérőjű, súlya pedig 2,54 kg. A dobozban az M5-ön kívül a használati útmutatót és a tápkábelt találjuk.

Hangzás

Korábban ugye teszteltük a B&O egyik hangszóróját, a Beolit 15-öt, igaz az egy kicsit másabb kialakítású termék, de próbáltam összehasonlítani a kettőt. Hát igen… van különbség úgy, hogy én már a Beolit 15-től is el voltam ájulva. Öt hangszórót találhatunk benne, egy 13 centiméteres mélynyomót, három 2 centiméteres magassugárzót és egy 4 centiméteres középsugárzót. Ahogy már korábban is említettem, a B&P PLAY True360 hangzásnak köszönhetően bárhol is állunk, halljuk a zenét, azonban tény, hogy szemből szól a legjobban. A basszusa egyébként valami félelmetesen jó, nagyon szép, dinamikus a hangzása, de a közép és a mély hangzások is pont olyanok, amilyennek lenni kell, a hangszórók tökéletesen kiegészítik egymást.

Sajnos a multi-room funkciót nem tudtam kipróbálni, mert csak egy M5-öt kaptunk. Ennek egyébként a lényege az, hogy össze tudunk csatlakoztatni több M5 hangszórót, így több helyiségben is hallgathatjuk ugyanazt a dalt.

Természetesen a Beoplay M5-öt is összeköthetjük a Beoplay alkalmazással. Az appban egy rövid csatlakoztatás után be tudjuk állítani a hangszóró helyzetét, attól függően, hogy falhoz, sarokba vagy csak egyszerűen pl. a szoba közepére szeretnénk hallgatni, ehhez méri majd a hangzást. A tovább gombra koppintva pedig elénk tárul a menürendszer, ahol változtatni tudjuk a hangzásprofilt, információkat kaphatunk a termékről. Az alkalmazás elérhető az App Store-ban és a Google Playen is egyaránt.

Specifikációk

Csatlakozás 3.5 mm jack-bemenet, Ethernet, tápcsatlakozó, Wi-Fi, Bluetooth 4.0
Erősítők 3 x 2 cm magassugárzó, 4 cm középsugárzó, 13 cm mélynyomó
Súly 2.54 kg
Méretek 18.5 x 16.5 cm
Színek fekete, szürke
Anyagok alumínium, szövet, gyapjú, műanyag

Összegzés

Ami engem kicsit zavart, hogy a hangszóró csak kábelesen használható, és nem is kapunk valami túl hosszú kábelt hozzá, de ezen kívül abszolút meg voltam elégedve a hangzásával, a minőségével és a kialakításával is. Ajánlom azoknak, akik szeretik a prémium minőséget, szeretik ha egy dal minden apró részletét hallják. Az ára nem mondható kedvezőnek, jelenleg 189.990 forintért kapható többek között az iCentre üzleteiben és a webshopon, valamint a Bang&Olufsen hivatalos oldalán.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: