A Beoplay mondhatni személyes kedvencem lett, már több termékük is járt nálunk, a prémium minőség királyai audio fronton.

Ezúttal a tavasszal megjelent Beoplay P6 volt nálam pár hétig és most megosztanám veletek a tapasztalataimat.

Dizájn

Mind a doboz, mind pedig maga a hangszóró hasonlít az eddigi Bang&Olufsen dizájnhoz, a doboz hozza azt a letisztult kinézetet, amit már megszokhattunk tőlük, a belseje bélelt az eszköz megóvása érdekében.

A Beoplay P6 tetején találhatjuk azokat a fizikai gombokat, amelyekkel vezérelhetjük az okoshangszórót. Mindkét oldalán rácsok rejtik a hangsugárzókat, a töltéshez szükséges USB-C portot oldalt, az alján találhatjuk, mellette pedig egy LED jelzi a töltés állapotát. Az eszköz alja gumi borítást kapott elkerülve a csúszkálást. 17 cm magas, 13 cm széles és 6,8 cm mély, valamint 1 kg-ot nyom, ami viszonylag nehéz a méretéhez képest.

Hangzás

Szokásos módon Bluetooth-on keresztül kapcsolódhatunk rá telefonnal. Ami a hangzást illeti, a méretéhez képest nagyon nagy erő rejlik benne, főleg, hogy 360 fokban bömbölteti a zenét, hisz mindkét oldalán van hangszórórács. Egy 36 wattos Class D mélynyomó és két hagyományos, 30 wattos Class D erősítő felel a tökéletes hangzásért.

Nyilván egy nagyobb Beoplay hangszóróban a basszus is nagyobb, de méretéhez képest teljesen meg voltam elégedve a hangzásával, mind basszusban, mind pedig a közép és magas hangtartománya is kiváló. Természetesen a Beoplay alkalmazását ennél a terméknél is használhatjuk, kedvünk szerint állíthatjuk a hangszínt.

Akkumulátor

A 2600 mAh-s akkumulátor 16 órányi üzemidőt ígér, én egy picivel kevesebb élettartamot tapasztaltam. Ahogy már fentebb említettem, USB-C csatlakozón tudjuk tölteni az eszközt, viszonylag hamar, lemerüléstől számítva 2-3 órán belül fel tudtam tölteni a maximumra.

Konklúzió

Összességében nekem nagyon tetszett a P6, egy viszonylag kicsi hangszóróról beszélünk,  mégis hatalmas a hangzása. Az ára már nem annyira baráti, viszont ezt már talán meg is szokhattuk a Bang&Olufsentől, 129.990 forintért vásárolható meg több hazai boltban és webáruházban is fekete, valamint ezüst színben, illetve a Beoplay hivatalos oldalán is megtalálhatjuk.

Korábbi Beoplay tesztjeinket ide kattintva találjátok.