A Beoplay egyik kisebb hangszórója, a B&O Beoplay A1 járt nálunk. Kíváncsiak voltunk, mit is tud egy tenyérnyi hangszóró, és hát…kellemesen csalódtunk.

Dizájn

Ahogy minden Bang&Olufsen termék esetében, az A1-nél is a vállalattól megszokott külsőt fedezhetjük fel: egyszerű, letisztult, mégis igényes megjelenés. Már a doboza hozza az elvárt igényességet. Magát az eszközt, egy USB kábelt és egy leírást találhatunk a benne. A hangszóró alumíniumból és dupla öntött polimerből készült. Találhatunk rajta egy bőr akasztót is, amellyel akár falra is tudjuk lógatni. A súlya 0,6 kg, ami egyáltalán nem mondható nehéznek, de nem is a túl könnyű kategóriába tartozik.

4.8 x 13.3 cm az A1 mérete, egy nagyobb tenyérben elfér. Mi natural színben kaptuk meg, de ezen kívül még hat árnyalat közül választhatunk: mohazöld, homokkő, szén, fekete, mandarin és mélyvörös. A hangszóró alsó, polimer anyagú részén körben találhatjuk a hangerőszabályzókat, a be- és kikapcsolásra szolgáló gombot, a bluetooth csatlakozáshoz szükséges gombot, egy USB-C csatlakozót, egy jack-bemenet és egy mikrofont, így akár kihangosítva is tudunk telefonálni az A1-en keresztül.

A polimer anyagnak köszönhetően tapadós a hangszóró alsó felülete, így még véletlen sem kell attól tartanunk, hogy zenehallgatás közben lemászik az asztalról. 🙂 Az A1 cseppálló, így nem kell kétségbe esni, ha ráfröccsen a víz, de azért csak úgy ne lóbáljuk bele.

Hangzás

Az A1-et könnyen tudjuk csatlakoztatni eszközeinkhez, egyszerűen csak meg kell nyomni hosszan az eszközön található Bluetooth gombot. Eddig csak nagyobb B&O hangszórókat teszteltem, azt vártam, hogy egy kisebb modell nem hoz akkora hangzást, de kellemesen csalódtam, igen is méretéhez képest eszméletlenül szól, pedig csak egy tenyérnyi kütyüről beszélünk. Ennek oka pedig a 360 fokos hangzás, illetve a hangszóró. A 2 x 140 wattos csúcsteljesítménynek köszönhetően akár több méterről is élvezhetjük a zenét. A magas, közép és mély hangzás tökéletes, talán egy picivel több basszust vártam, de a tiszta, kellemes hangzás kárpótolja ezt. A Beoplay A1 egy feltöltéssel 24 óra zenehallgatást kínál, amely a 2200 mAh kapacitású akkumulátornak köszönhető.

Specifikációk

Méretek 4.8 x 13.3 cm
Súly 0.6 kg
Csatlakozás 3.5 mm jack-bemenet, USB-C port, Bluetooth 4.0
Színek natural, mohazöld, mandarin, szén, fekete, homokkő, mélyvörös
Akkumulátor 24 óra üzemidő
Anyagok alumínium, polimer
Erősítők 2 x 30W Class D a mély és magas hangokhoz, 2 x 140W csúcsteljesítmény

Összegzés

Összességében nagyon meg voltam elégedve a hangszóróval, tökéletes társ lehet túrázáskor vagy egy kerti partikor, de akár otthoni zenehallgatásra is tökéletes. Jelenleg 79.990 forintért vásárolható meg az iCentre üzleteiben és a webshopon, de a gyártó oldalán is megrendelhetjük 249 euróért.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nos akik gazdagok,felesleges pénzük,van,megveszik.Átlag csórik,meg csak szerényen éldegélnek!

Comments are closed.