Hirdetés

Voltak korábban pletykák, miszerint december elején is várható egy Apple sajtótájékoztató. Ebből nem lett semmi, de új termék az lett, bemutatkozott az Apple első saját márkás fejhallgatója, az AirPods Max.

Ez egy 234.990 Ft-os fejhallgató, amivel bőven a csúcskategóriás headsetek fölé rúg árban, de végignézve a specifikációkat elég jónak tűnik. A dizájn meglehetősen minimalista, eloxált alumíniumot, hálós textil borítású, memóriahabos fülpárnákat használtak a tervezéskor. Apple-höz híven a driverről csak annyit tudunk, hogy 40 mm-es, saját tervezésű dinamikus meghajtó van benne, ezenkívül természetesen aktív zajszűréssel is rendelkezik, de van benne áttetsző mód (külső zajok felerősítése), adaptív hangszínszabályzás és követve a fejünk mozgását dinamikus térbeli hangzást is tud.

A fejhallgatóban összesen 8 mikrofon van, ezek segítik elő a megfelelő zajszűrést, illetve csomó szenzorral felszerelték: optikai érzékelő, helyzetérzékelő, tokérzékelő, gyorsulásmérő, giroszkóp.

A vezérlést az Apple gombokkal oldotta meg, az AirPods Max jobb oldali kagylóján van egy Digital Crown, ami hasonlóan az Apple Watch-hoz tekerhető, valamint van egy zajkezelő gomb, amivel az aktív zajszűrés és az áttetsző mód között lehet váltogatni. Az akkumulátor pontos mérete még nem ismert, de aktív zajszűrés mellett az Apple 20 órányi üzemidőt ígér.

Mi van a dobozban?

Az iPhone-ok óta ez az első új Apple termék, így nem meglepő módon töltőtégla nincs a dobozban, egy Lightning – USB-C kábelt kapunk (igen, ez is Lightninggal tölthető…), illetve van egy Smart Case is hozzá, amibe ha belerakod a fejhallgatót, érzékeli és ultraalacsony energiafogyasztásra kapcsol.

Mikortól?

Az AirPods Max fejhallgató Magyarországon december 15-től kapható öt különböző színben, 234.990 Ft-ért.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.