A cím kicsit zavaros lehet, de máris tisztába teszem a dolgokat. A Xiaomi eddig csak MIUI felülettel dobott piacra okostelefont, azonban ez tavaly szeptemberben megváltozott. Megjelent a Xiaomi Mi A1, ami az Android One program tagjaként gyári Android felülettel rendelkezett.

A készülék kétségkívül hatalmas siker, árkategóriájában szinte minden szempontból körözi az ellenfeleket. A Xiaomi Twitteren tett közzé egy szavazást, hogy vajon a felhasználók a MIUI 9 felületet vagy az Android One-t preferálják. Őket is meglepte az eredmény: a 14769 válaszadó 57%-a szavazott az Android One-ra, így gyakorlatilag alulmaradt a Xiaomi saját felülete.

Ez vélhetően nem tetszett a vállalatnak, ugyanis törölték a tweetet és annak minden nyomát. Mondani sem kell, hogy ami egyszer felkerül az internetre, az ott is marad. Mi már várjuk a következő Android One telefont, reméljük lesz is, a Xiaominak pedig nem kellett volna törölnie a posztot, hanem igenis fel kell vállalni, hogy nem mindig a saját megoldás a jobb (legalábbis a felhasználók szemében).

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Mindkettőben van előny és hátrány is. Az igazi kettős/vagy választható rommal lenne.

  2. Az Mi5x esetében a legnagyobb probléma nekem a globális verzió hiánya volt jópár letörölhetetlen kínai nyelvű alkalmazással, arról nem is beszélve, hogy a push üzenetek valamiért nem működtek. Amint felraktam rá a One-t, minden meggyógyult.

Comments are closed.