Hirdetés

A HMD Global új okostelefonnal bővítette az Android One-os készülékeinek palettáját, névszerint a Nokia 2.3-mal. Az új okostelefon leginkább a vállalati szegmenst célozza, hasonlóan elődjéhez ez is felvételt nyert az Android Enterprise programba.

A Nokia 2.3 előlapján egy 6,2 hüvelykes, HD+ felbontású kijelző található vízcsepp notch-csal és 19:9-es képaránnyal. A hátlapon ezúttal két kamerát fogunk találni, a fő szenzor 13 MP-es (f/2.2), alatta pedig egy 2 MP-es mélységkamera lapul. Az előlapra egy 5 MP-es kamera került, ami arcfelismerést is támogat.

A Helio A22-es rendszerchip maradt, mellé 2 GB RAM és 32 GB bővíthető tárhelyt kap a felhasználó. A telefon MicroUSB-s, van benne FM rádió, jack csatlakozó és Bluetooth 5.0 is.

A Nokia 2.3 legnagyobb erőssége a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, azonban gyorstöltést nem támogat, maximum 5W-tal tölthető. A gyári Android felületnek köszönhetően egyszerű lenne a frissítéseket tartani, a Nokia ígérete szerint a telefon 2 évig kap Android és 3 évig havi biztonsági frissítéseket, ám érdekes módon a telefon Android 9-cel jelent meg és nem Android 10-zel.

Hazai árról egyelőre nincs információnk, Európában 109 euróért lesz kaphat.

Hirdetés
FORRÁSAndroidCentral
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.