Hirdetés

Júliusban megkezdődik a Nokia 1 Android Pie frissítése is, jelentette be a HMD Global. A cég az operációs rendszerek frissítése mellett a fenntarthatóságért is fontos lépéseket tett a hónapban.

A Nokia 1-gyel bezárul a kör, és minden Android One családba tartozó okostelefonra megérkezik az Android 9-es (Pie). Ezzel a vállalat szinte teljes portfólióján az aktuálisan legfrissebb rendszer fut majd. Sőt, a Nokia 8.1-es akár az Android Q béta tesztelésére is használható. A pletykák szerint idén őszig még két 5G-s Nokia mobil fog bemutatkozni, vélhetően az IFA rendezvényen.

A HMD Global magyarországi értékesítési vezetője, Mészáros Zoltán elmondta, a cég törekedik a fenntarthatóságra és a környezetbarát működésre. Éppen ezért csatlakoztak az Android One programhoz, hogy készülékeik időtállók legyenek, így minél tovább élvezhessék őket a felhasználók.

A fenntarthatóság jegyében a cég Kínából Finnországba költözteti adatközpontjait, melyek megújuló energiaforrások által fognak működni. Az adatközpontok a Google Clouddal együttműködésben készülnek, a rajtuk tárolt adatok pedig biztosan Európában maradnak.

A cég célja, hogy globálisan és lokálisan is csökkentse ökológiai lábnyomát, illetve erre ösztönözze felhasználóit is.

Az Android One programban részt vevő készülékek három éven át biztosan kapnak havi biztonsági frissítést. Emellett két évig biztosított a rendszer főverziójának frissítése is ezeken a telefonokon.

Ha érdekel a Nokia 1-es, ajánlom ezt a videót:

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.