Lenovo? Moto? Motorola? Eddig úgy tudtuk, hogy a Lenovo csak Moto néven dob piacra okostelefont, de úgy látszik mégsem, ugyanis a berlini IFA kiállításon megjelent két új mobil, a Motorola One és a Motorola One Power.

Mind a két készülék – hasonlóan az LG G7 One-hoz – az Android One programban kapott helyet, tehát friss, gyári felületet futtatnak. A páros egyértelműen az iPhone X-re hasonlít, ami egyébként nem meglepő, annyi a különbség, hogy a One-nál nem összefüggő a kamerasziget és az alsó káva nagyobb az előlapon.

Motorola One

A Motorola One elején egy 5,9 hüvelykes, HD+ felbontású kijelzőt találunk, az ujjlenyomat-olvasó pedig az üveg hátlapra került. A Motorola a készülékekre 3 évig ígéri a biztonsági csomagokat, és elvileg megkapják majd az Android Q-t és az R-t is.

Motorola One

A Motorola One Power kistestvérével szemben 6,2 hüvelykes, FHD+ felbontású kijelzővel rendelkezik, illetve a rendszerchip is erősebb: a Power egy Snapdragon 636-ot kapott, a Motorola One pedig egy Snapdragon 625-öt. A Power fém hátlapja mögött egy 5000 mAh-s akkumulátor hever, tehát az üzemidő miatt biztos nem kell aggódni.

Motorola One Power

A két középkategóriás modell kapható lesz Európában is az elkövetkező hónapokban, az áruk pedig 300 euró (kb. 100.000 Ft) körül alakul, ami elég combos végösszegnek mondható.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.