A Xiaomi ma hivatalosan is útnak indította két új készülékét, a Xiaomi Mi A2-t és a Mi A2 Lite-ot. Mindkét készülék a Google Android One programjában szerepel, tehát nem MIUI-val, hanem gyári Android felülettel fogunk találkozni.

Xiaomi Mi A2

A két készülék formavilág szempontjából nagyon hasonlít egymásra, azonban specifikációkban van bőven eltérés. A Mi A2 Lite felfogható a Mi A1 kicsinosított változatának is, ugyanis ugyanazt a Snapdragon 625-ös processzort kapta meg, a formavilágot azonban „modernizálták” a mai trendeknek megfelelően.

Xiaomi Mi A2 Lite

Az igazán ütős ajánlat azonban a Xiaomi Mi A2 lett, ugyanis egy igen erős, Snapdragon 660-as lapkát kapott, elérhető akár 6/128 GB-os kiszerelésben is és kamerákban is jelentősen fejlődött.

Specifikációk

Xiaomi Mi A2 Xiaomi Mi A2 Lite
Kijelző 5,99″ – 2160 x 1080 pixel 5,84″ – 2280 x 1080 pixel
Processzor Snapdragon 660 Snapdragon 625
RAM 4/6 GB 3/4 GB
Tárhely 32/64/128 GB 32/64 GB
Előlapi kamera 20 MP 5 MP
Hátlapi kamera 12 + 20 MP 12 + 5 MP
Akkumulátor 3010 mAh 4000 mAh
Rendszer Android 8.1 Oreo Android 8.1 Oreo
Egyéb BT 5.0, USB Type-C BT 4.2, microSD foglalat, microUSB

A fenti táblázatból láthatóak a különbségek és a hasonlóságok. Ami kifejezetten örömteli, hogy a Xiaomi Mi A2 nem kapott notch-ot, a kijelző szimmetrikus, a sarkai pedig lekerekítettek.

Xiaomi Mi A2

Ami a fenti táblázatból is látszik, hogy a ‘Lite’ modellnél nagyon rámentek az üzemidőre, sokkal nagyobb akkumulátort kapott a telefon, a Mi A2 viszont teljesítményben és kamerában is többre képes, illetve vélhetően az egy napos üzemidő ő is hozni fogja.

A hazai forgalmazás megindulása egyelőre még nyitott kérdés, azonban a Gearbest oldalán már megvásárolható mindkét modell, ráadásul limitált ideig és készlet erejéig minden Mi A2 és Mi A2 Lite mellé jár egy ajándék Mi Band 3 aktivitásmérő.

Az árak:

Amennyiben a ‘Priority line’-t választod szállítási metódusként, úgy nem kell sem vámot, sem ÁFA-t fizetni, annyi lesz a végösszeg, amit fentebb láthattál. A telefonokat alapból a globális piacra szánják, tehát a magyar nyelv és a B20 alapvető tulajdonság mindkét modellnél. A készülék nevére kattintva meg is tudod őket vásárolni, amennyiben szeretnél bezsebelni egyet, mi is várjuk őket mihamarabbi tesztre.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.