Hirdetés

Több forrás szerint is elhagyja a Mi A-vonalat a Xiaomi és nem lesz több Android One készüléke a gyártónak. A pletykák szerint ezentúl a Xiaomi összes telefonján a MIUI felhasználói felület lesz majd.

A Mi A-sorozat három éve indult a Xiaomi termékpalettáján, a koncepció mögötte pedig az volt, hogy teljesen leegyszerűsített Android rendszert kap a felhasználó, melyre előre telepítve tényleg csak a legszükségesebb és legalapabb alkalmazásokat találni. Emellett az Android One mobilok a Pixelekhez hasonlóan kapták a rendszeres biztonsági és verziófrissítéseket.

A pletykák szerint a Mi A3 körüli frissítési problémák állhatnak amögött, hogy a Xiaomi dobná az Android One-t.

Hivatalos bejelentés a gyártó részéről ugyan még nincs, így érdemes fenntartásokkal kezelni az infót! Főleg úgy, hogy a neten augusztus 20-i megjelenési dátummal már megjelentek előzetes infók egy bizonyos Xiaomi Mi A4-ről.

Nem lenne egyébként a Xiaomi részéről egyedi lépés, ha kihátrálna az Android One programból és saját kezelőfelületét, a MIUIT nyomná be a helyére. A gyártók jelentős része, melyek készítettek Android One mobilt már meglépte ezt, egyedül a HMD által brandelt Nokia építi termékpalettáját az Android One-ra.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.