Az HMD Global – a Nokia márkanév jogszerű tulajdonosa – az elmúlt években próbált a nagy gyártókhoz minél gyorsabban alkalmazkodni, az éppen aktuális dizájn irányokat követni. A legtöbb esetben ezt sajnos nem a csúcskészülékeiken láthatjuk viszont, hanem inkább a középkategórás mobilokban. Ennek ékes példája a lyukas kijelzős új modelljük, a Nokia X71.

A 93%-os kijelző/előlapi arányt magáénak tudó készülék 6,39 hüvelykes, FHD+ felbontású IPS panelt, 16 MP-es előlapi kamerát és Snapdragon 660-as lapkakészletet kapott 6 GB memória és 128 GB tárhely társaságában, utóbbi microSD kártya segítségével tovább bővíthető 256 GB-ig.

A hátlapon már 3 kamerát láthatunk: egy 48 MP-es fő kamerát, egy 8 MP-es nagylátószögű és egy 5 MP-es mélységérzékelős szenzort. A 3500 mAh-s akkumulátort 18W-tal tudjuk tölteni, az adapter megtalálható a készülék dobozában. Szoftveresen ez a készülék is az Android One program tagja, gyári Android 9.0 Pie rendszer fut rajta.

A mobilt Tajvanon jelentették be, ott 108 ezer Ft-nak megfelelő összegbe kerül. Az eddigi készülékek alapján az európai piacra is el fog jutni az X71, a pletykák szerint ez lehet a Nokia 8.1 Plus a világ más tájain. Mit gondoltok? Itthon ilyen árral tudna új vevőket szerezni magának az HMD Global csapata?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.