Nálunk járt az Ozone egyik játékosoknak szánt, de jó árazású egere, a Neon 3K. Tesztvideónkban mindent megtaláltok, amit erről az egérről tudni kell, de azért mégis legyen egy kis szöveges tartalom is róla.

Dizájn szempontjából én teljesen elégedett voltam az egérrel, a felülete matt, nem gyűjti az ujjlenyomatokat, nem csúszik. Ez lényegében egy palm grip típusú egér, tehát kézfejünk teljesen rá tud kényelmesedni, így hosszú játékórák után sem áll görcsbe a kezünk.

Találunk rajta egy szép Ozone logót, ami a fenti képen pirosban világít, viszont ez a termékhez letölthető illesztőprogrammal testreszabható, 6 szín közül lehet választani, valamint animációt is hozzáadhatunk.

Illesztőprogram

Az egéren összesen 8 gombot találunk, melyek a már említett szoftver segítségével programozhatók. A szokásos bal, jobb, görgő és a nem 1500 Ft-os egereknél szokásos DPI váltó gomb mellett mindkét oldalán van két-két gomb. Ha nem telepítünk drivert, akkor a bal gombpár a böngészőben és az intézőben való előre/hátra lépésre szolgál, a jobb oldali gombok pedig a hangerőszabályzásra vannak, ami igen jól jön játék közben.

Az Ozone Neon 3K-ban egy Pixart 3320 szenzor található, ezzel maximum 3500 DPI-t lehet elérni. Hogy a DPI váltó gomb milyen értéket vegyen fel, azt lehet módosítani a szoftveren belül, makrókat is tudunk állítani, valamint a mintavezérlési érzékenység is állítható 125 / 250 / 500 / 1000 Hz között.

Az egér kábele 1.8 méter és szövet borítású, ami egyáltalán nem hátrány, a legtöbb közép- és felsőkategóriás periféria kábelét már így védik, hisz például egy headsetnél mindig átmegyünk a székkel a zsinóron, ha van egy ilyen borítás rajta, akkor jobban is bírja a strapát.

Összegezve én nagyon megszerettem a Neon 3K-t, kiváló termék és minden játékosnak tudom ajánlani. Árazását tekintve nagyjából 10-12.000 Ft köré tehető, attól függően, hogy honnan vásároljátok meg. Használatra kényelmes, jól néz ki, állítható a LED, mindkét oldalon programozhatók a gombok és nem is vészesen drága.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.