Elérkezett az év vége, viszont még Karácsony előtt vagyunk. A mobiltelefonok mellett sok kiegészítőt, perifériát próbáltunk ki, így az általunk kipróbáltak közül ajánlanánk egyet-egyet, amit érdemes lehet megvásárolni a fa alá.

(Könnyen elképzelhető, hogy az általunk javasoltaknál találtok jobbat, mi csak abból tudunk gazdálkodni, amiket mi is próbáltunk, tapasztaltunk, használtunk.)

Monitor

A kipróbált modellek közül a legjobban nekünk a Samsung 34 hüvelykes ívelt monitora tetszett, pontosabban az: LC34F791WQUXEN.

Ez a monitor 21:9-es képaránnyal bír, ami kifejezetten előnyös tartalomgyártásnál, illetve játéknál is, hisz így jóval többet lehet látni, nagyobb a látószögünk. Nem minden játék támogatja még a 21:9-es megjelenítést, de az újabbak már szinte mind.

A Quantum dot technológiával felvértezett monitor 100 Hz-es képfrissítéssel, 3440 x 1440 pixeles felbontással és 4 ms-os válaszidővel bír. Otthoni gamingre és munkára is kiváló.

Fejhallgató

Fejhallgatók közül nem próbáltam túl sokat, de ami minden szempontból meggyőzött, az a HyperX CloudX. Egy valamirevaló játékosnál a hangminőség mellett a kényelem is fontos szempont, hiszen megesik, hogy sokszor órákig az ember fején van a fejhallgató, ilyenkor nem hátrány, ha nem nyomja szét a füledet.

A HyperX CloudX-et kifejezetten az Xbox One Elite kontroller mellé dedikálták, de megvásárolható PC-s használatra is. Tulajdonságaiban hasonlít a HyperX Cloud 2-höz, azonban kapsz hozzá egy zöld fülpárnát is a fekete bőr mellé. A füles 53 mm-es neodímium mágnessel, 15 Hz – 25000 Hz frekvenciatartománnyal és 60 Ohm impedanciával bír.

A CloudX egy over-ear fejhallgató lecsatolható mikrofonnal, szőt kábelborítással és könnyű fém vázzal. Nekem elhihetitek, ha azt mondom, hogy strapabíró, napi használatban van.

Billentyűzet

Régen én rengeteg billentyűzetet tettem tönkre. Egytől egyik membrános megoldások voltak. Vannak manapság is ilyen „gamer” billentyűzetek, viszont strapabíróság, minőség és használati élmény szempontjából két mechanikus billentyűzetet emelnék ki, az egyik a HyperX Alloy Elite, a másik pedig az Ozone Strike Battle.

Mindkettő Cherry MX Red kapcsolókkal rendelkezik, a billentyűút felénél már érzékel, mindkettőnél masszív fém váz a jellemző, de két ok van, amiért én az Ozone Strike Battle-t választanám jobbnak. Az egyik ok az, hogy nincs numerikus része, így sokkal kevesebb helyet foglal az asztalon (ez nálam szempont), a másik pedig a magyar kiosztás, ugyanis a HyperX csak US kiosztással kapható.

A Strike Battle-t a mai napig használom (a videó róla 2016. augusztusában készült).

Egér

Egérből a következőket próbáltam: Cooler Master Xornet II és Sentinel III, Ozone Neon 3K és HyperX Pulsefire FPS. Mindegyik a maga nemében jó egérnek számít, a Xornet II egy claw grip egér, a többi pedig palm grip.

A négy modell közül a nyertes nálam a HyperX Pulsefire FPS. Annak ellenére, hogy ez a gyártó első egere, igen jó munkát végeztek. Egy Pixart 3310-es szenzor található benne, 400 és 3200 között állíthatjuk a DPI-t, könnyű, kényelmes és jól mutat az asztalon.

Nevéből adódóan kifejezetten FPS játékokhoz lett kitalálva, de bármilyen jellegű játékra jó, ez is napi használatban van, eddig ezzel vagyok a legjobban megelégedve.

Külső SSD

A külső SSD-t azért hoztam ide, mint periféria, mert van egy, ami lenyűgözött. Az USB szabványok már ott járnak, hogy igen masszív adatmennyiségeket tudunk másodpercek alatt átvinni, viszont van egy külső SSD, ami ezt kiválóan szemlélteti.

Ez a Samsung T5-ös SSD-je, ami erős fém házzal, minimum 256 GB-os tárkapacitással, hardveres titkosítással és a gyakorlatban is kb. 420 / 500 MB/s írási és olvasási sebességgel bír. Ami pedig nem utolsó szempont, hogy elfér a tenyeremben is.

Perifériák közül én ezeket tudom biztosan ajánlani, ahogy fentebb is írtam, nem feltétlen ezek a legjobbak, hisz nem próbáltam az összeset, de ezeket igen és ezekről tudom, hogy jók és megbízhatók.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.