A HyperX márka leginkább a gamer körökben ismert, hisz lényegében játékosoknak tervezett termékekkel foglalkoznak. A Kingston almárkája nemrégiben levált az anyacégtől, most már külön kezelendő a Kingston és a HyperX, de természetesen a tulajdonjog változatlan.

A HyperX Cloud fejhallgatók magas minőségükről és megbízhatóságukról ismertek a gamer berkeken belül és ezt a minőséget a CloudX is hozza. Nevében az „X” az XBOX-ra utal. Eddig inkább a PC-sek felé orientálódott a vállalat, aztán realizálódott bennük, hogy a gamerek egy igen nagy tábora konzolokon játszik, ezért is jött létre a HyperX CloudX XBOX One-hoz dedikálva.

A fejhallgató mellé érkezett hozzánk egy XBOX Elite Wireless kontroller is, amit a CloudX tökéletesen ki tud egészíteni. Ha szeretnél úgy játszani, hogy az otthoniakat ne zavard, akkor a kontrollerre rákötöd a CloudX-et, így nem kell aggódni a kábelhossz miatt sem, hisz az irányítóhoz van kötve.

Külső

A HyperX CloudX szinte megszólalásig hasonlít a Cloud II fejhallgatóhoz, ugyanaz a minőség anyaghasználat és kialakítás jellemző rá. A fejhallgató két oldalán megszokottan a márkajelzést találjuk, a váz fémből készült, a fejpánt pedig bőrből van, amin felül egy szőtt HyperX feliratot találunk.

hyperx-cloudx-tech2-tesztA gyári fülpárna is szintén bőrből van, azonban hosszútávon igencsak belesülhet a fülünk, ezért van hozzá egy másik párna, amit belülről az XBOX zöld színe díszít, valamint ezalatt kevésbé fogunk beleizzadni.

hyperx-cloudx-tech2-teszt-13

hyperx-cloudx-tech2-teszt-12 hyperx-cloudx-tech2-teszt-11

Ahol nem fém és bőr díszíti a fejhallgatót, ott matt műanyag felületet kapunk. A CloudX mikrofonja lecsatolható, tehát ha zenét hallgatnánk mobilunkon, akkor megtehetjük és ebben a kábelezés is segít.

hyperx-cloudx-tech2-teszt-4Mivel az XBOX Elite Wireless kontrolleren is egyetlen jack port van, ezért a CloudX is úgy lett kialakítva, hogy alapvetően a kábele egy 3.5 mm-es jack csatlakozóban végződik, így tudjuk a kontrollerhez és okostelefonunkhoz csatlakoztatni, de ha PC-n használnánk, akkor kapunk hozzá egy hosszabbítót, amin már van egy mikrofon jack is. Maga a kábel is minőségi, jól védett, biztos nem fog egyhamar megtörni. A CloudX-en nincs semmilyen kezelőszerv, ezt a kábelen találjuk, ahol kapunk egy hangerőszabályzót, illetve egy mikrofon némítót.

hyperx-cloudx-tech2-teszt-9A fejhallgató mikrofon nélkül 309 grammot nyom, vele pedig 322 gramm. A kábel hossza a headseten 1.3 méter, amit a hosszabbító további 2 méterrel megnövel.

hyperx-cloudx-tech2-teszt-10Hangminőség

A HyperX CloudX a márkától elvártan hozza a hangminőséget. A dinamikus driver 53 mm-es és neodímium mágnesekkel bír. A frekvencia válasz 15 – 25.000 Hz-ig terjed, mellyel az emberi fül által hallható tartományt lefedi. Az impedancia 60 Ohm, a hangnyomás szint pedig 1 kHz-en 98dBSPL/mW.

Az adatokon kívül tapasztalatból elmondhatom, hogy minden hang tisztán szól, játékoknál azonnal tudod, hogy honnan jön az ellenfél, hol robbant fel az ellenséges űrhajó (pl. CoD Infinite Warfare). A mély hangok is rendben vannak, bár nem az a tipikus kiemelem a basszust jelleg, viszont ami a játékhoz kell, az megvan.

hyperx-cloudx-tech2-teszt-3A mikrofon minősége is több, mint elfogadható. A frekvencia válasz itt: 50 – 18.000 Hz, az érzékenység pedig -39dBV. Természetesen zajszűrő funkcióval is bír, viszont mivel nincs összehasonlítási alapunk a Cloud szérián belül, ezért más tesztekre hivatkozva elmondható, hogy a CloudX mikrofonja még a Cloud Revolver-nél is tisztábban veszi a hangot, ami nagy szó, hisz a Revolver a legfejlettebb fejhallgató a HyperX-nél.

Részletes specifikációt a HyperX oldalán találhattok.

Összegzés

A CloudX kicsivel drágább, mint a Cloud II, hangzásban szinte egy szinten van vele, a mikrofon pedig nevezhető elsőosztályúnak. Hiába keresem a hibát, nem találok, mindenkinek csak ajánlani tudom.

hyperx-cloudx-tech2-teszt-2A Cloud II-nél 7.1-es hangzás van, ami itt nincs, illetve a mikrofon érzékenysége nem állítható úgy, mint a Cloud II-nél. Ez a fejhallgató kifejezetten XBOX One-hoz lett kitalálva, viszont használható PC-hez, laptophoz és okostelefonhoz is.

A HyperX CloudX-szel nagyon elégedett voltam, kényelmes, nem szorítja össze a fejed, de mégis teljesen kizárja a külső zajokat, így csak a játékra tudunk koncentrálni. Az ára bruttó 32.990 Ft és többek között megvásárolható az iPon-on és az Edigital-on is. A HyperX 2 év garanciát vállal rá, ami nem utolsó szempont.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.