A Gamdiasban nem csalódtam még és ez most sincs másképp. A Hades M1 egy olyan egér, ami vezetékesen és vezeték nélkül is használható, előbbinél pedig használat közben töltődik a beépített akkumulátor, tehát bátran nevezhető 2in1 egérnek.

A vállalathoz híven nagyon igényes és informatív csomagolással érkezett az egér, az elején minden fő információ megtalálható, többek között, hogy ez egy RGB-s egér, maximum 10800 DPI-ra képes, súlyozható és ahogy a képen is látható cserélhetők az oldalsó panelek.
Felnyitva a dobozt rögtön láthatjuk az egeret és a tartozékokat, amelyek közé sorolható a vezeték nélküli USB adapter, egy microUSB kábel, illetve két darab plusz ujjtámasz.

Gamer, de nem túlzottan

Az egér dizájn szempontjából a már megszokottnak mondható Gamdias formavilágot örökölte. Relatív hosszú, tehát tenyerünket teljesen rá tudjuk helyezni, de bármilyen más pozícióból is lehet jó fogást találni rajta.
A bal oldalán van egy gumírozott felület, amivel a fogása tényleg stabil, az izzadt, nedves kezem sem csúszik rajta, fölötte találunk két, alapvetően előre és vissza lépésre szolgáló gombot, a természetesnek vett gombokon felül pedig van két DPI váltónk is.
A jobb oldalon lehetőségünk van cserélni a panelt egyéni igényeinknek és kézméretünknek megfelelően, ami egyébként tök jó funkció, ha fontos szempont a kényelem. Alul súlyozható is az egér, összesen 4 db 5 grammos súlyt tettek bele, amelyeket kedvünk szerint ki is vehetünk.
Alul és a hátulján vannak a LED csíkok, melyeknek színeit kizárólag a HERA névre hallgató segédprogramon belül lehet állítani, választhatunk egyszínű, lélegző és neon színű átmenetek között és itt meg is jegyeznék egy hiányosságot.

Nem tökéletes

Sajnos arra nincs beállítás, hogy ha lecsatlakoztatjuk az egeret, akkor kapcsoljanak ki a fények, ugyanis ez erőteljesen meríti és így sokkal kevesebb ideig lehet használni vezeték nélkül és egyébként ami vicces, hogy a szoftverben egyáltalán nincs opció a világítás kikapcsolására, ezt úgy lehet csak megtenni, ha a színt feketére állítjuk, ami elég bugyuta megoldás.
Az egér ugyebár használható vezetékkel és anélkül is, a kábelhossz 1,8 méter és kialakítása miatt csak a gyári vagy hosszabb fejű microUSB-vel használható.
Ezen felül mindig a vezetékes kapcsolatot priorizálja, tehát ha egy másik gépben van az adapter, akkor a kábel csatlakoztatásával akár két gépen is használhatjuk, persze nem egyszerre.
A HERA-n látszik egyébként, hogy új az egér, ugyanis még nem néz ki olyan jól a segédprogram felülete, mint a többi terméknél. Természetesen itt is van lehetőség állítani többek között a szenzor érzékenységét hat lépcsőben, amit az egér is jelez a görgő előtti kis LED-el 6 különböző színnel. Az optikai szenzor maximum érzékenysége 10800 DPI.

Szerintem ennél nincs is többre szükség, bő egy hete csak ezzel az egérrel játszom PUBG-vel és Skyrimmel is, abszolút semmi gondom nem volt a követési sebességgel és a pontossággal sem, tökéletesen hozza az általam elvárt szintet.

Üzemidő, összegzés

Az üzemidőt nagyon nehéz megsaccolni, ugyanis ez használattól függ, de egy feltöltéssel nagyjából 40 órán át lehet használni kikapcsolt fénnyel. Az alján van ki/bekapcsoló gomb is, ha nem szeretnéd, hogy a táskában kattintásra felvillanjon és ezáltal merüljön.
Összegezve a Hades M1 tényleg jó cucc, kellemes volt használni, a kábelével bármilyen más eszközt is lehet tölteni, ergonomikus, kényelmes, nincs túltolva a gamer dizájn, azonban hiányolom, hogy vezeték nélküli módban nincs opció a világítás azonnali kikapcsolására, a HERA pedig még kicsit bugyután néz ki, de ez minden.
A GAMDIAS Hades M1 több hazai viszonteladó kínálatában is megtalálható, az ára pedig nagyjából 23.000 Ft. Nem olcsó, de sokrétű, azt nem mondom, hogy mindent tud, amit tudnia kéne, de a fontosabb kritériumoknak abszolút megfelel és ezek a plusz extra funkciók is jólesnek, mint a súlyozás és a cserélhető panel.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.