A GAMDIAS perifériáit már több mint egy hónapja használom, eddig elégedett vagyok velük, de lássuk, hogy mit kell tudni a ZEUS P1 RGB egérről.

Ahogy a HERMES P3 billentyűzet, úgy a ZEUS P1 egér dobozán is megtaláljuk a legfontosabb információkat a termékkel kapcsolatban. Textúrázott, gumis oldal, 8 programozható gomb, állítható DPI, ergonomikus dizájn és persze a legfontosabb, az RGB világítás. Na jó, nem biztos, hogy mindenkinek ez a legfontosabb.

A dobozban az egér mellett mindössze egy használati útmutatót kapunk, de őszintén nem is várnánk mást. A ZEUS P1 kábele 1,8 méter hosszú és szerencsére szőtt borítással bír, ami sokkal ellenállóbbá teszi, ha például átszáguldunk rajta a gurulós székkel.

Magabiztos fogás

Típusát tekintve ez egy ‘palm grip’ egér, tehát ha ráteszed a mancsod, teljesen rásimul a tenyered. A bemélyített, textúrált, gumis oldalaknak köszönhetően viccen kívül ez az egyik leginkább kézreálló és magabiztosan fogható egér, amit valaha használtam. Voltak olyan egerek nálam, amelyeknél szintén gumis oldalborítás volt, de ha izzadt a kezem, akkor azon is csúszott, ennél viszont nincs ilyen gond.

Gombokat tekintve ahogy korábban is mondtam, 8 db van belőle, ebbe természetesen beletartozik a bal és jobb egérgomb és a görgő, a bal oldalán van egy szürke előre és hátra gomb, valamint a görgő mögött a DPI váltására szolgáló három gomb. Ezeknek persze új értelmet lehet adni az ingyenesen letölthető HERA névre hallgató kísérőszoftveren belül.

12000 DPI

Amiről még nem beszéltem, az a szenzor. Ez egy Pixart PMW3366 szenzor, ami maximum 12000 DPI-ra képes. Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy bárki is használná ilyen sebességgel, de mindenesetre van benne.

A segédszoftverben 6 alapértelmezett DPI szint található. A legkisebb 1200, a legnagyobb pedig 12000. Ezeket a szinteket testre is tudjuk szabni, így a minimumot levihetjük egészen 400 DPI-ra is. A HERA-ban állíthatjuk a kurzor, a görgő és a dupla kattintás sebességét is, valamint a mintavételezési arányt is, ami maximum 1000 Hz lehet, tehát másodpercenként 1000x jelenti a számítógépnek az egér a saját helyzetét.

Úgy világít, ahogy te akarod

A makrók szerelmesei is megtalálhatják a számításukat, mondjuk én soha nem használtam makrókat, szóval nem is akarok többet beszélni róluk.

Ami talán érdekesebb, az a világítás. Az egéren maga a GAMDIAS logó is világít, illetve középen és alul körbe fogad minket fénykavalkád. A logónak mindössze a fényerejét állíthatjuk vagy hogy pulzáljon-e, körbe viszont választhatunk 16 millió szín közül, ez lehet statikus, vagy 13 ponton beállíthatunk teljesen eltérő színt, ez is világíthat vagy pulzálhat. Fényeffektekből 5 áll rendelkezésünkre, ezeknek is állítható a fényereje, sebessége és iránya.

Verdikt

Összegzésképp elmondható, hogy a GAMDIAS ZEUS P1 egy számomra rendkívül kényelmes, jól használható egér. A setupodnak és hangulatodnak megfelelően állíthatod a világítását, a gyártó pedig 20 millió leütésre tervezte a kapcsolókat, ami nem kevés, de vélhetően nem is fog behalni a 20000001. leütésnél. Én elégedett voltam vele munka és játék közben is, FPS játékoknál is könnyen ment a célzás.

Abban biztos vagyok, hogy nem mindenkinek lesz tökéletes ez az egér, hisz mindenkinek más az igénye, de az én igényeimnek tökéletesen megfelelt.

A ZEUS P1 több hazai viszonteladó kínálatában is megtalálható kb. 14-15.000 Ft-os áron.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.