A Cooler Master egyik új gamer egerét kaptuk meg tesztelésre, a Xornet II-t.  A gyártó egy rendhagyó dizájnt adott a játékosok egyik fő eszközének, az úgynevezett „claw grip”-et. A szokatlan kialakítás nagy meglepetésemre hihetetlen kényelmet és élményt adott, a továbbfejlesztett Avago 3320 optikai szenzor és az on-the-fly DPI system gondoskodik róla, hogy a lehető legsimábban és leggyorsabban tudjunk reagálni egyes szituációkban.

cooler-master-eger-tech2-8A Cooler Master Xornet II egy kisebb méretű egér és a legnagyobb kényelem érdekében mindkét oldalán csúszásgátló gumik borítják az eszközt. A megszokott két gomb mellett találhatunk 2 DPI szabályzót a görgő fölött, illetve a készülék bal oldalán – mint megszokhattuk – még két programozható gombot és természetesen a görgőt, ami RGB színekben tud pompázni DPI-től függően.

cooler-master-eger-tech2-7A Xornet II belsejében Omron switcheket találunk, melyek közel 5 millió kattintást fognak kibírni, így az átlagnál kb. 25%-kal többet. Az egér képes magát kalibrálni, hogy milyen érzékenységű legyen felülettől függően, legyen az fa, anyag, vagy szilikon. A Cooler Master gamer egere 500-3500 alap DPI-n tud működni, amint letöltjük a Xornet II szoftverét a gyártó honlapjáról, sokkalta jobban személyre tudjuk szabni mind a DPI-t, mind a görgő LED-nek a színeit. A DPI a szoftver segítségével 250-3500 közé kalibrálható 3 fokozatban.

cooler-master-eger-tech2-9 cooler-master-eger-tech2-10 cooler-master-eger-tech2-11

Személy szerint nagyon megszerettem a Xornet II-t a könnyedsége, gyorsasága, precizitása és a kényelme miatt. Ha FPS játékot játszottam, akkor is azonnal, pár kattintással személyre szabhattam az egeremet, hogy minél jobban illeszkedjen a stílusomhoz, vagy ha MMORPG-vel, akkor egy előre kalibrált beállítást alkalmaztam, illetve inkább a gombok kiosztását adtam meg a játéknak, hogy a 7 gomb mit is csináljon.

cooler-master-eger-tech2-6A Cooler Master Xornet II egér itthon is kapható egész jó áron átlagban 8000 Ft-ért. További információ a gyártó honlapján.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt