Nem, sajnos nem az androidosokat. A HMD Global két új Nokia nyomógombos készüléket mutatott be, melyek az elsők a Microsoft-tól való elválás óta.

A két új nyomógombos csoda, a Nokia 150 és a Nokia 150 Dual SIM. De egy pár szó, hogy mit is kell róluk tudni: az egyetlen különbség a két mobil között az elnevezésben megtalálható, ugyanis utóbbi két kártyát is tud kezelni. Van bennük FM-rádió, Bluetooth, MP3 támogatottság, az akkumulátora pedig 22 órányi beszélgetésre vagy 1 hónap készenlétre elég (BL-5C, 1020 mAh). A kijelző 2.4 inches és 240 x 320 pixel felbontású, az operációs rendszer pedig Nokia Series 30+. A készülékbe microSD-t is tehetünk 32 GB-ig, tölteni pedig microUSB-n keresztül tudjuk.

A Nokia 150-re előre telepítették a Snake Xenzia nevű játékot, illetve a Nitro Racing próbaverzióját. VGA felbontású hátlapi kamerát kapott, de van mellette LED villanó is. Ez a készülék jóformán csak telefonálásra használható, gyermeknek első készüléknek jó lehet (bár ha ilyet kap, tuti kinézik a többiek…), illetve időseknek, hisz kezelése egyszerű.

2017 első negyedévében lesz kapható a Nokia 150 Európában is, hálózati képességeit tekintve kétsávos 2.5G-re képes (900/1800 MHz), tehát a mobilnet nem fog rajta hasítani. Mindenféle járulékok nélkül az ára 26$, ami kb. 7.700 Ft-ot jelent.

Mi azért izgatottabban várjuk az MWC-re időzített androidos Nokia okostelefonokat.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMGSMArena
FORRÁSHMD Global
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én vettem Nokia 150 DS-t. A “mobilnet nem fog rajta hasítani” kijelentést sajnos nem tudom értelmezni, mert nincs rajta. Vagy nem egyről beszélünk? A fotó mindenesetre stimmel.

  2. Hát ez az — nincs is ilyen menüpont! Sem beállítani, sem alkalmazni nem lehet az adatkapcsolatot (és persze a térerő indikátor sem mutat semmi ilyet).

Comments are closed.