Hirdetés

A héten a HMD több új készüléket is bemutatott a Nokia brand alatt, ezek közül egy alsó- és egy középkategóriás telefon is érkezik hazánkba. Az 5G-s Nokia 8.3 nemzetközi bevezetése bár elindult, hivatalos csatornákon keresztül egyelőre nem lesz elérhető Magyarországon.

A Nokia 3.4 és 2.4 egymás mellett

Nokia 2.4

A Nokia 2.4 a gyengébb készülék a kettő közül, ami kapható lesz nálunk is. A 6,5 hüvelykes LCD kijelzővel szerelt mobil HD+ felbontást és 20:9-es képarányt kínál. Az előlapon csepp alakú notch van, amiben 5 megapixeles szelfikamera néz ránk.

Hardver tekintetében nincs nagy meglepetés, lévén alsókategóriás telefonról van szó. A MediaTek Helio P22-es SoC dolgozik a Nokia 2.4-ben, ehhez 2GB RAM és 32GB bővíthető tárhely jár. Szoftver terén Android 10 lesz az induló operációs rendszer, de a HMD ígérete szerint az Android 11-et, illetve még két évnyi frissítést megkap majd a telefon. Biztonsági frissítésekből három évnyit ígér a cég.

A Nokia 2.4

A hátlapon egy 13 megapixeles kamera van, melyet egy 2 megapixeles mélységszenzor és egy LED villanó egészít ki. Alattuk található az ujjlenyomat-leolvasó és az NFC chip, mely a tavalyi 2.3-ban még nem volt. Alul van az FM-rádiót támogató 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó, ám mellette nem USB-C, hanem microUSB figyel. Ezen keresztül csak 5 wattal tölthető a telefon 4500 milliamperórás akkumulátora, így készüljön arra, aki ilyen készüléket vásárol, hogy hosszan fogja tölteni telefonját.

A Nokia 2.4 a szükséges minimumot hozza, teszi ezt 49.990 forintos független induló áron. A telefon sötétszürke és ciánkék színben érhető el hazánkban október közepétől.

Nokia 3.4

Egy szinttel feljebb, 64.990 forintos független induló áron nyit a Nokia 3.4 itthon, szintén október közepén. A rendszerchip itt már egy Snapdragon 460, amihez 3GB RAM és 64GB belső tárhely jár. A kijelző itt csak 6,39 hüvelykes, ám felbontása szintén 720p+, úgyhogy az Adreno 610-es grafikai egység nem lesz túlterhelve. A kijelző fehér fényereje 400 nit.

Az előlapon a 8 megapixeles kamera itt már egy lyukban figyel minket és a hátlapon is megváltoztak a kamerák. A 13 megapixeles főkamerát egy 5 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles mélységszenzor egészíti ki. Mellettük LED villanó van, kör alakban elrendezve.

A Nokia 3.4

A kamerák alatt található az ujjlenyomat-leolvasó, viszont a Nokia 3.4 szoftveresen támogatja a 2D-s arcfelismerést is. Itt már a microUSB helyett szerencsére USB Type-C csatlakozó van alul. Az akksi mérete kisebb ugyan a maga 4000 milliamperórájával, azonban a töltés sebessége duplájára növelhető. Bár a gyári adapter ugyanúgy 5 wattal tölt, a Nokia 3.4 képes 10 wattal is töltést felvenni egy megfelelő adapterrel.

A Nokia 3.4 kék, fekete és lila színekben lesz elérhető.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.