Hirdetés

A HMD Global egy 5G-s Nokia csúcskészülékkel és a 8.1 utódjaként egy elérhető árú mobillal készül kiszivárgott információk szerint a harmadik negyedévre.

A Nokia 9 Pure View volt a HMD által brandelt finn márka utolsó csúcskészüléke, viszont a különleges kamerarendszere ellenére elmaradt a mezőnytől, leginkább sebessége miatt. A tavalyi Snapdragon 845-ös processzorral szerelt mobil egyszerűen nem volt olyan gyors, mint Snapdragon 855-tel ellátott, hasonló árú konkurensei.

Kiszivárgott információk alapján a Gizmochina azt írja, idén egy 5G képes utódot kap a Pure View, illetve készülnek egy olcsóbb, ám szintén 5G-s mobillal is. Vélhetően utóbbi a cég 2018-ban igen sikeres telefonjának, a 8.1-nek lesz az utódja.

A két új okostelefonról az a Nokia Power User közölt információkat, aki annak idején a 2.2-es számot viselő telefon megjelenése előtt mindent megszerzett és közzétett a készülékről, így megbízható forrásnak számít.

A forrás szerint a két új mobil közül a csúcskészülék Snapdragon 855-tel lesz szerelve, az olcsóbb változat Snapdragon 700-zal. Megjelenési dátumnak a harmadik negyedév végét, tehát legkésőbb szeptembert mondta.

A dizájnról egyelőre nincs információ, se a bejelentés dátumáról. Valószínű viszont, hogy ha a HMD Global nem tart külön eseményt, akkor az augusztus végi IFA kiállításon mutatják be a telefonokat. Utóbbi nem elképzelhetetlen, a Nokia 9 is az MWC-n debütált.

Nézzétek meg Laci videóját róla:

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.