A Redmi Note 5 Pro egy februári készülék, azonban a Xiaomi úgy döntött, hogy piacra dobja a Redmi Note 6 Prót, ráadásul rögtön globál verzióban, tehát a B20 és a magyar nyelvű szoftver adott.

A Xiaomi Redmi Note 6 Pro szinte semmiben nem tér el elődjétől, azonban van pár újdonság. Az előlapon egy 6,26 hüvelykes (Note 5 – 5,99″), notch-os kijelzőt találunk 1080 x 2280 pixeles felbontással, ami csak a bevágásban tér el a Note 5-től.

A dizájn ezt leszámítva megegyezik, fém készülékházzal, hátlapi ujjlenyomat-olvasóval és vertikális duál kamerával fogunk találkozni. Hardveresen sincsen változás, Snapdragon 636-os rendszerchipet, 3/4 GB RAM-ot és 32/64 GB tárhelyet kapott a mobil, ami továbbra is egy remek összeállítás.

Ha kamerák, akkor a hátlapon ugyanúgy egy 12 + 5 MP-es duál rendszer található, az előlapra viszont plusz egy kamera került, itt a Redmi Note 6 Pro esetében 20 + 2 MP-ről beszélhetünk, tehát az elsődleges kamera felbontása is nőtt, vélhetően erre fókuszáltak leginkább a vállalatnál.

A Redmi Note 6 Pro akkumulátora 4000 mAh kapacitású, Android 8.1 Oreo rendszerrel és a Gearbest leírása alapján MIUI 9 felülettel érkezik, ami természetesen frissíthető lesz MIUI 10-re.

Ha már generáció frissítést történt, örültünk volna az USB Type-C portnak vagy esetleg több RAM-nak, nem mintha így sem lenne jó ajánlat.

Árak:

A készülék előrendelhető, Priority Line szállítással pedig elkerülhető a vám is. Vélhetően hamarosan a hazai viszonteladók kínálatában is megjelenik, de ha nem szeretnél várni, akkor irány a Gearbest oldala.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.