Hirdetés

Az Asus két új készüléket jelentett be, melyek a Qualcomm legújabb SiP 1 elnevezésű processzorát használják. Az SiP1 vagyis system-in-package típusú processzorok fejlesztése Brazíliában történt, lényegük, hogy minden fő összetevőt egyetlen áramkör alá hoznak, mely később így találkozik az alaplappal. Kb. 1 hónapja partnerszerződést írt alá az USI (Universal Scientific Industrial) és a Qualcomm, hogy Sao Paulóban gyárat hoznak létre. Ezek az első készülékek, melyeket a Asus brazil csapata tervezett.

Nem sokban különbözik egymástól a két készülék, 6,26 hüvelyk méretű FHD+ felbontású noccsos IPS panelt kaptak, a 4000 mAh kapacitású akkumulátort microUSB segítségével tudjuk tölteni. A fő kamera 12 MP-es, melyet egy 5 MP mélységinformációkért felelős egység egészít ki egy LED villanó társaságában. A Max Shot ezeken kívül kapott még egy 8 MP felbontású nagylátószögű szenzort is. A készülékeken Android 8.1 Oreo teljesít szolgálatot, de a 9.0-s verziót is megkapják az elkövetkezendő hónapokban.

Az SiP 1 teljesítményben a 14 nm csíkszélességen gyártott Snapdragon 450-nel egyenlő 8 db 1,8 GHz-en üzemelő magját az Adreno 506 grafikus gyorsító segíti.

A készülékpáros már Braziliában elérhető, a Zenfone Max Shot ott 350 dollárnyi pénzbe kerül (kb. 97.000 Ft), a Max Plus M2 pedig 340 dollárt kóstál (kb. 94.000 Ft).

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.