A Xiaomi Kínában leleplezte legújabb okostelefonját, ami a Mi Play nevet kapta. Nevéből adódóan mi egy gamer-centrikus telefonra számítottunk, ehelyett egy fiatalokat célzó, olcsó, MediaTek processzorral felszerelt okostelefont kaptunk.

A Xiaomi Mi Play dizájnjában fogunk ismerős motívumokat találni, az elején keskeny, U-alakú notch-csal fogunk találkozni, a hátlapon pedig duál kamera és ujjlenyomat-olvasó díszeleg.

Az előlapra egy 5,84 hüvelykes, 1080 x 2280 pixel felbontású IPS LCD kijelző került, a képarány pedig 19:9 lett. Bekapcsolás után egyből Android 8.1 Oreo rendszer és MIUI 10 felület fog minket fogadni, a rendszersebességről pedig egy 8 magos, Helio P35-ös rendszerchip, egy IMG GE8320 típusú grafikus gyorsító és 4 GB LPDDR4X RAM gondoskodik.

Kamerákat tekintve összesen három modulról beszélhetünk, az előlapra egy 8 MP-es kamera került, a hátlapi fő kamera 12 MP-es (f/2.2), a másodlagos egység pedig 2 MP felbontású. A 64 GB belső tárhely valószínűleg a legtöbb felhasználónak elég lesz, de microSD-s bővítésre is van lehetőség egészen 256 GB-ig.

A Xiaomi Mi Play akkumulátora 3000 mAh kapacitású, ami kisebb, mint amit a vállalattól megszokhattunk már, az ára pedig 1099 yuan lett, ami nagyjából 45.000 Ft-nak felel meg. Az újdonság fekete (Black), kék (Dream Blue) és átmenetes arany (Twilight Gold) színvariációban lesz kapható, reméljük, hogy lesz belőle globál verzió is.

Hirdetés
FORRÁSNDTV
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.