Hirdetés

A Xiaomi Kínában leleplezte legújabb okostelefonját, ami a Mi Play nevet kapta. Nevéből adódóan mi egy gamer-centrikus telefonra számítottunk, ehelyett egy fiatalokat célzó, olcsó, MediaTek processzorral felszerelt okostelefont kaptunk.

A Xiaomi Mi Play dizájnjában fogunk ismerős motívumokat találni, az elején keskeny, U-alakú notch-csal fogunk találkozni, a hátlapon pedig duál kamera és ujjlenyomat-olvasó díszeleg.

Az előlapra egy 5,84 hüvelykes, 1080 x 2280 pixel felbontású IPS LCD kijelző került, a képarány pedig 19:9 lett. Bekapcsolás után egyből Android 8.1 Oreo rendszer és MIUI 10 felület fog minket fogadni, a rendszersebességről pedig egy 8 magos, Helio P35-ös rendszerchip, egy IMG GE8320 típusú grafikus gyorsító és 4 GB LPDDR4X RAM gondoskodik.

Kamerákat tekintve összesen három modulról beszélhetünk, az előlapra egy 8 MP-es kamera került, a hátlapi fő kamera 12 MP-es (f/2.2), a másodlagos egység pedig 2 MP felbontású. A 64 GB belső tárhely valószínűleg a legtöbb felhasználónak elég lesz, de microSD-s bővítésre is van lehetőség egészen 256 GB-ig.

A Xiaomi Mi Play akkumulátora 3000 mAh kapacitású, ami kisebb, mint amit a vállalattól megszokhattunk már, az ára pedig 1099 yuan lett, ami nagyjából 45.000 Ft-nak felel meg. Az újdonság fekete (Black), kék (Dream Blue) és átmenetes arany (Twilight Gold) színvariációban lesz kapható, reméljük, hogy lesz belőle globál verzió is.

Hirdetés
FORRÁSNDTV
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.