Természetesen még szó sincs róla, hogy megvásárolhatnánk, ám már felbukkant az elmaszkolt prototípus, amit gyorsan le is fotóztak egy parkolóban, töltés közben. A külsőt illetően a Mini nem készít teljesen új karosszériát az elektromos kivitelnek, de azért több módosítást is végrehajtanak rajta, hogy egyértelműen felismerhető legyen a villany változat.

Ezek egyike lehet a különleges formájú könnyűfém felni, amiről már hivatalos rajzot is kiadtak és ha tényleg ilyen lesz, az tényleg nagyon egyedi látványt nyújt majd. Az álcafólián kívül az élesebb szeműek azt is észrevehetik, hogy még egy facelift előtti karosszériát láthatunk a képeken, de ez bevett trükk a gyártóktól.

A másik gyári rajz a hűtőmaszkot, illetve a helyén található betétet ábrázolja, hiszen tudjuk, hogy a villanyautóknak csak minimális légbeömlőre van szükségük. Nincs viszont még semmilyen információ arról, hogy mi is hajtja majd az elektromos Minit. Egyelőre a nemrég bemutatott BMW iX3 koncepcióautó hajtának módosított változata tűnik esélyesnek.

Ott egy 270 lóerős elektromos motor és egy 70 kWh-nál is nagyobb akku párosából áll a hajtáslánc. Ez utóbbi biztosan nem kerül át a jóval kisebb Minibe, de a teljesítményt biztosan nem veszik majd drasztikusan vissza, hogy a márka által képviselt vezetési élmény megmaradjon. A végleges verzió várhatóan 2019 elején mutatkozik be, jó eséllyel a tavaszi Genfi Autószalonon, ahol egyébként számos gyártó készül elektromos újdonságokkal.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.