Az utóbbi években a koreai autógyártás meghatározó szereplője lett a világpiacnak és a jelek szerint az új trendek sem akasztják meg ezt a folyamatot. A Hyundai-Kia konszern már bemutatta a kompakt SUV Kona teljesen elektromos változatát, amely erős konkurenciája lehet a piacvezető Nissan Leafnek. Ám a kínálat most tovább bővül, mivel a Kia Niro elektromos kivitele is megérkezett.

Az eddig hibrid és plug-in hibrid változatban létező modellt a kezdetektől alternatív hajtásra felkészítve gyártották és egy koncepció bemutatása után a gyártó gyorsan be is mutatta a legújabb változatot. Bár a hajtásláncról egyelőre nem nyilatkoztak, a kétféle akkumulátor kapacitás és a józan ész alapján a Kona rendszerét kapja meg a Niro is. Ez számokban kifejezve 39,2 és 64 kWh-s akkumulátorokat jelent, előbbivel 240, utóbbival pedig 380 kilométeres hatótávot ígérnek.

Az autó nem különbözik drasztikusan az eddigi két verzióhoz képest, elsősorban az orr-rész változott meg. Eltűnt a hűtőmaszk (és ide került a töltőcsatlakozó is), illetve a teljes első lökhárító új lett. Egyelőre beltéri képet nem adtak ki, így nem tudni, ott is történtek-e módosítások. A Kia nagy reményeket fűz a Niro EV-hez, hiszen a plug-in verzióra is komoly érdeklődés mutatkozik a vásárlók részéről.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.

1 hozzászólás

  1. Egyetlen bökkenő van: a gyártó az Ioniq EV-ből és a konszern plugin hibridjeiből sem tud eleget szállítani. Így aztán a Niro/Kona EV-k is csak sokára jutnak el hozzánk.

Comments are closed.