A dízelbotrány főszereplője, a Volkswagen konszern gőzerővel készül az elektromos autók világára. Ezen belül várhatóan az Audi lesz az, aki elsőként bemutatja majd teljesen elektromos modelljét, az e-Tron SUV-ot. A meghajtáson kívül persze más érdekességeket is találhatunk majd benne és most kedvcsinálónak ki is adtak egy videót az egyikről. Ez pedig nem más, mint a virtuális visszapillantó, ugyanis az autón nem lesznek hagyományos tükrök, hanem helyettük nagyfelbontású kamerák figyelnek hátrafelé. Ezek képét pedig az ajtókra helyezett kis monitorokon tudjuk figyelemmel kísérni. És mivel a parkoláshoz egyébként is felszerelnek kamerákat, a középkonzolon akár 3D-ben teljesen körbenézhetünk az autó körül, hogy egyetlen akadály vagy tereptárgy se maradjon észrevétlen.

A látványos megoldás segít a hatótávolság maximalizásásban is, hiszen a külső tükrök helyén lévő kamerák jelentősen csökkentik a légellenállást, ezáltal a fogyasztást, ami hosszabb megtehető utat jelent egy feltöltéssel. Az e-Tron belseje várhatóan az új A8-asból merít inspirációt, tehát teljesen digitális műszerfal, érintőkijelzős középkonzol és más finomságok várhatók. A meghajtásról az első és hátsó tengelynél lévő elektromotorok gondoskodnak majd, összesen 429 lóerős teljesítménnyel. Mindezt egy 95 kWh-s akkumulátor táplálja, amely az új, szigorúbb WLTP szabvány szerint 400 km-es hatótávot biztosít az autónak. Az Audi e-Tron végleges szériaváltozatát eredetileg Brüsszelben mutatták volna be, július 30-án, ám időközben a cég vezérigazgatóját őrizetbe vették, így a bemutató is csúszik.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.