A dízelbotrány főszereplője, a Volkswagen konszern gőzerővel készül az elektromos autók világára. Ezen belül várhatóan az Audi lesz az, aki elsőként bemutatja majd teljesen elektromos modelljét, az e-Tron SUV-ot. A meghajtáson kívül persze más érdekességeket is találhatunk majd benne és most kedvcsinálónak ki is adtak egy videót az egyikről. Ez pedig nem más, mint a virtuális visszapillantó, ugyanis az autón nem lesznek hagyományos tükrök, hanem helyettük nagyfelbontású kamerák figyelnek hátrafelé. Ezek képét pedig az ajtókra helyezett kis monitorokon tudjuk figyelemmel kísérni. És mivel a parkoláshoz egyébként is felszerelnek kamerákat, a középkonzolon akár 3D-ben teljesen körbenézhetünk az autó körül, hogy egyetlen akadály vagy tereptárgy se maradjon észrevétlen.

A látványos megoldás segít a hatótávolság maximalizásásban is, hiszen a külső tükrök helyén lévő kamerák jelentősen csökkentik a légellenállást, ezáltal a fogyasztást, ami hosszabb megtehető utat jelent egy feltöltéssel. Az e-Tron belseje várhatóan az új A8-asból merít inspirációt, tehát teljesen digitális műszerfal, érintőkijelzős középkonzol és más finomságok várhatók. A meghajtásról az első és hátsó tengelynél lévő elektromotorok gondoskodnak majd, összesen 429 lóerős teljesítménnyel. Mindezt egy 95 kWh-s akkumulátor táplálja, amely az új, szigorúbb WLTP szabvány szerint 400 km-es hatótávot biztosít az autónak. Az Audi e-Tron végleges szériaváltozatát eredetileg Brüsszelben mutatták volna be, július 30-án, ám időközben a cég vezérigazgatóját őrizetbe vették, így a bemutató is csúszik.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.