Hirdetés

Bemutatta a Jabra első aktív zajszűrős fülhallgatóját, a Jabra Elite 85t-t. Az új modell mellett azonban a régebbi fülhallgatók, az Elite 75t és az Elite Active 75t is megkapják az ANC funkciót egy firmware frissítésen keresztül.

Az Elite 85t a dán cég első fülhallgatója, melyet kifejezetten az aktív zajszűrésre kihegyezve fejlesztettek. Külsőre a 85t nagyon hasonlít a tavalyi 75t modellre, apróbb változásokat eszközöltek csupán rajta. Ilyen például, hogy a hallójáratban ülő részei a fülhallgatónak oválisabbak, így jobban izolálnak.

Így épül fel a 85t

A 85t-ben dedikált chip és négy mikrofon dolgozik az aktív zajszűrésért. Az ANC-t a mobiltelefonos applikáción keresztül öt választható mértékben állíthatjuk. A driverek 12 milliméteresek a fülhallgatókban, a gyártó szerint ezzel erőteljes basszus és élettel teli hang érhető el.

A 75t teljesen zárt dizájnját is dobta a cég, a 85t már félig nyitott, ugyanis sok vásárló panaszkodott, hogy füldugónak érződik a fülhallgatók használata.

Novemberben még csak fekete és titánium színekben lesz kapható a 85t, a többi szín később érkezik

A 85t öt és fél óra üzemidőt biztosít aktív zajszűréssel, amihez 20 óra extra töltés jár a hordozó bölcsőben. Az aktív zajszűrést kikapcsolva a tok által biztosított utántöltéssel a teljes üzemidő 31 órára tolható ki.

IPX4 szabvány szerint víz- és verejtékálló lett a 85t háza. Az előrendeléseket a Jabra októberben nyitja meg a webshopján, a termék pedig novemberben kerül piacra. Az első körben titánium és fekete színben lesz elérhető a 85t, jövő év januárjára azonban azt ígéri a cég, hogy bővíteni fogja a portfóliót.

Zajszűrést kapnak a tavalyi 75t modellek is!

Ami még kifejezetten fontos és érdekes a bejelentés kapcsán, hogy a tavalyi 75t modellek is megkapják az ANC funkciót.
A firmware frissítést októberben dobja majd ki a Jabra. A 75t fülhallgatókon a zajszűrés mértéke nem lesz állítható, csupán egy „standard” állapot lesz, mely az alacsony frekvenciájú zajokat hivatott kiszűrni a környezetből. Arra azonban figyelmeztet a cég, hogy a 75t hét és fél órás üzemidejét a tesztek alapján az új funkció érezhetően visszaveti majd. Az előzetes infók szerint nagyjából 5 óra működésre lehet majd számítani bekapcsolt ANC-vel.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.