Hirdetés

A Sony audio termékeinek megnevezéseit nem egyszerű követni, de lassan már megszokjuk. A sokak által kedvelt WH-1000XM4 fejhallgató után most bemutatkozott az aktív zajszűrős fülhallgatójuk új generációja, a WF-1000XM4 (az XM3 utódja).

Az új fülhallgató nem csak dizájnban, de funkciókat tekintve is változott, leginkább előnyére. A füllhalgató 10%-kal kisebb, illetve a töltőtok mérete is 40%-kal csökkent, a fülpárnák pedig egyedi poliuretán habanyagból készültek, ez a rugalmas, puha anyag könnyen illeszkedik a legtöbb hallójárathoz, illetve passzívan is jól izolál. Az IPX4 szerint cseppálló fülhallgatók edzéshez is használhatók, ehhez és zenehallgatáshoz természetesen továbbra is adott a kiváló aktív zajszűrés, illetve a külső hangok felerősítésének opciója.

Az érintésérzékeny külső felülettel felszerelt WF-1000XM4 belsejében egy új, 6 mm-es dinamikus driver található, a 20%-kal megnövelt mágneses térfogat és a nagy tűrőképességű membrán pedig jobb teljesítményt kínál az alacsonyabb frekvenciákon, javítja a zajszűrést is, főleg ebben az alacsony tartományban. Sonyhoz híven a hagyományos AAC és SBC kodekeken kívül LDAC-ot is támogat, amivel sokkal jobb minőségben hallgatható a zene. A WF-1000XM4 a V1 processzorral továbbfejlesztett digitális zajszűrés mellett automatikus szélzajcsökkentő üzemmóddal is rendelkezik, illetve csomó más okosságotis magáénak tudhat, például örökölte a WH-1000XM4-től a Speak-to-Chat funkciót: ha ezt bekapcsoljuk, a fülhallgató kivétele nélkül beszélgethetünk mással, a beszédet érzékelve a fülhallgató megállítja a zenét és beengedi a környezeti hangokat. A beszéd végeztével a zene újraindul.

Ezenkívül van Quick Attention funkció, ha röviden belehallgatnánk valamibe, elég a fülhallgató jobb oldalához érinteni az ujjunkat, van adaptív hangvezérlés és hangszínszabályzás, illetve a csontvezetéses érzékelőkkel és profi mikrofonokkal a beszédhívások minősége is remek.

Az újragondolt, kisebb, kényelmesebb Sony WF-1000XM4 egy feltöltéssel 8 órán át bírja, a töltőtok pedig további 16 órányi üzemidőt biztosít. 5 perc töltéssel akár 60 percnyi üzemidőt is nyerhetünk, de ha nem szereted a kábeleket, Qi szabvány szerint vezeték nélkül is töltheted.

Az Amazon Alexával és Google Asszisztenssel is kompatibilis aktív zajszűrős WF-1000XM4 Magyarországon fekete és ezüstszínben lesz kapható júniustól. A hazai ár egyelőre nem ismert, Európában 280 eurós áron debütált, itthon 100.000 Ft fölé saccolnám.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.