Hirdetés

A legjobb aktív zajszűrős fejhallgatókat készítő Bose új termékkel egészíti ki a QuietComfort sorozatát. A fejhallgatók mellé bejelentették a QC Earbuds nevű teljesen vezeték nélküli aktív zajszűrést biztosító fülhallgatót is. Emellett pedig érkezik egy új Sports Earbuds füles is az audiocégtől.

Bose QuietComfort Earbuds

A 279 amerikai dolláros nyitóárral érkező aktív zajszűrős fejhallgató szeptember 29-től lesz megvásárolható, ma indulnak az előrendelések. A fülhallgatóval a gyártó azt ígéri, amit a QC-sorozat többi tagjánál is: világelső zajszűrést. A fülhallgatók 11 szinten állítható zajszűrésre képesek, a Bose szerint pedig a konkurensnek számító AirPods Pro, az általunk is tesztelt Sony WF-1000XM3 és a Galaxy Buds Plus ANC-jét is túlteljesíti termékük.

Az biztos, hogy a konkurensek nagyobb része mindössze két vagy három opciót kínál a zajszűrés erősségére, így mindenképpen érdekes lesz látni, hogy az ANC-s fejhallgatóknál használt technológiát miként sikerült a kis fülhallgatókba átültetnie a Bose-nak.

Bose QuietComfort Earbuds

A QC Earbuds súlya 8,5 gramm, mérete pedig 2,54 centiméter, így nem ez a legkisebb versenyző a mezőnyben. A fülhallgatók formáját újratervezték, hogy segítse a passzív izolációt. De az aktív zajszűrés által használt algoritmus is új, a cég ígérete szerint miliszekundumos reakcióidővel dolgozik az ANC.

Az aktív zajszűrés mértékét a Bose Connect alkalmazáson keresztül lehet állítani majd, mely Android és iOS rendszerre is elérhető.

Üzemidő tekintetében hat órányi folyamatos zenelejátszást és a hordozó tokban 12 órányi extra energiát ígér a cég.

A QC Earbuds két színben, feketében és világosszürkében lesz kapható.

Bose Sports Earbuds

A Sports Earbuds a cég kínálatában a SoundSport Free terméket hivatott leváltani. A cég közleménye alapján motiváló és pumpáló zene vár azokra, akik a Sports Earbuds-t fogják használni edzés közben. És nem kell félni attól, hogy kényelmetlenné válna a füles, a tervezéskor ugyanis a legnagyobb figyelmet arra fordították, hogy kényelmesen és biztosan üljön a sportolók fülében az eszköz.

Üzemidő tekintetében gyengébben teljesítenek, mint a QC Earbuds. A Sports Earbuds 5 órát bír egy töltéssel, a tok pedig csupán 10 extra órányi töltést biztosít. Érdekes módon izzadság- és vízállóság tekintetében nincs különbség a két eszköz között, mindkettő IPX4-nek felel meg.

Bose Sports Earbuds

Ugyanígy mindkét készülék Bluetooth 5.1-es kapcsolatot használ. A kodektámogatásról egyelőre nincs hír, de valószínűleg az LDAC kivételével az SBC, AAC és aptX támogatott lesz.

A Sports Earbuds 179 amerikai dolláron nyit, szintén szeptember 29-től lesz megvásárolható. Az elérhető színek terén itt több választásunk lehet: fekete, fehér-zöld és kék verzió készül az edzésre szánt eszközből.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.