Egyedi és nagyon vagány dizájnt, aktív zajszűrést és egész kedvezőnek mondható árat kapott a OnePlus társalapító Carl Pei új cégének, a Nothingnak első eszköze, a Nothing ear (1) fülhallgató.

Az eszköz IPx4 minősítés szerint cseppálló, így edzés közben is lehet rajta bömböltetni a zenét, egyenként 4,7 grammjukkal pedig nem is fogják lehúzni fejünket a helyéről. A driverek 11,6 milliméteresek.

A fülhallgató aktív zajszűrésre képes, de ez kikapcsolható, illetve van átengedő transzparencia mód is benne. Az apró eszközt érintéssel lehet irányítani, ezen kívül a zene automatikus elindítása / megállítása megy neki magától is, mert érzékeli, mikor tesszük be fülünkbe vagy vesszük ki onnan.

Bluetooth 5.2-n keresztül képes kapcsolódni, iOS és Android eszközökön pedig segéd alkalmazást is kapott, amiben játszhatunk a hangszínszabályzóval. Az applikáció segít megkeresni az elvesztett fülhallgatókat is, bár arról, hogy ez mennyire megbízhatóan működik egyelőre nincs infó.

Az üzemidő aktív zajszűréssel 4 óra, nélküle 5,7 óra a Nothing szerint. A hordozó tok, mely egyben töltő bölcsőként is funkcionál összesen 34 órányi üzemidő biztosítására képes, szóval kb. 6-7 alkalommal fel tudjuk tölteni vele a fülhallgatókat.

Az eszköz július 30-tól rendelhető a gyártó saját online boltjából, darabszámban limitáltan. Az induló ár 99 euró, hivatalosan pedig augusztus 17-én kerül majd forgalomba.

Hirdetés
FORRÁSMobilaréna
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.