Hirdetés

Bemutatkozott a Samsung legújabb fülhallgatója, mely a dél-koreai gyártó eddigi vezetékmentes füleseinek legjobb tulajdonságait ötvözi. A Galaxy Buds Pro 89.990 forintos áron érkezik hazánkba január 29-én, a vásárlókat pedig hangminőségével és zajszűrésével próbálja meg magához csábítani.

Többször írtam már a fülhallgatóról a kiszivárgott adatok és a pletykák alapján, január 14-én délután viszont végre hivatalosan is bemutatkozott az Unpacked 2021 eseményen a kis okoseszköz. Nézzük, mit ígér a Samsung legújabb fülhallgatója kapcsán!

Hangminőség és extrák

A Galaxy Buds Próban egy 11 milliméteres mélynyomó és egy 6,5 milliméteres magashangszóró található, melyek együttes munkája minimális torzítással szólaltat meg zenét, podcastet vagy éppen a vonal túlsó végén a beszélőt.

A hívások esetén a Buds Pro három mikrofonnal és dedikált hangfelvevő egységgel választja le a beszélő hangját a háttér zajától. A három mikrofon közül az egyik magas jel-hang aránnyal dolgozik, kizárólag a háttérzajok szűrése érdekében. A Samsung egy új „Szélvédő” technológiát is használ a fülhallgatóban, mellyel a gyártó szerint akár viharos körülmények között sem fog hallatszódni a hívásban a szél süvítése. Mivel a Buds Pro agybadugós füles, vagyis a fülkagylóban és a hallójáratban egyszerre ül, így minimális felülete van kitéve a szélnek.

Zenehallgatáskor a fülhallgatót érdemes az applikáción keresztül dinamikus hangzásra állítani, így képes felismerni, hogy milyen típusú zene szól (például mélyeket inkább használó hip-hop vagy magasakkal operáló komolyzene) és ahhoz megfelelően szólaltatja meg a hangokat.

A Galaxy Buds Pro képes a Dolby Head Tracking technológiát is kezelni. Ez a One UI 3.1 rendszerfrissítéssel érkezik a kompatibilis Samsung eszközökre (S10 széria és újabb csúcskészülékek), vele pedig a felhasználó 360 fokos térhangzást érhet el.

A Buds Pro extra funkciókat kínál a vloggerek számára is a fülhallgató és az új S21 széria telefonjaiban található mikrofonok szinkronizálásával.

Ezen felül pedig aktiválható egy Játék mód nevű funkció is, mellyel a Buds Pro minimálisra csökkenti a készülékből érkező hang késleltetését. A demóban egy S21-gyel mutatta be a Samsung az opciót, egyelőre kérdéses, hogy más telefonon is működni fog-e.

Aktív zajszűrés és a „Környezet hangjai” mód

A Samsung Galaxy Buds Pro képes az emberi hang és a háttérzaj megkülönböztetésére, a gyártó szerint pedig a vezeték nélküli fülhallgatók legfejlettebb zajszűrését biztosítja. Az UL Hitelesítés szerint a Buds Pro 99%-os zajcsökkentésre képes 118,43 Hz-en. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy szinte teljes csendet kell biztosítania az ANC bekapcsolásával a fülünkbe dugott fülesnek. A gyártó ígérete szerint két szinten állítható az ANC az appon keresztül, ez azt jelenti, hogy vagy bekapcsolod vagy nem.

A „Környezet hangjai” mód 20 decibellel képes „hangosítani” a körülöttünk lévő világból, így mondjuk a monoton zúgását a számítógépünknek még kiszűri, de halljuk, ha hozzánk szólnak. Apropó, van egy „Hangészlelés” nevű funkciója is a Buds Prónak. Az opció képes automatikusan aktiválódni ANC vagy „Környezet hangjai” módban is akkor, ha a felhasználó beszédét észleli. Ilyenkor a fülhallgató magától bekapcsolja mikrofonjait, szünetelteti a lejátszást és deaktiválja a zajszűrést.

Az aktív zajzárat, a „Környezet hangjai„-t és a „Hangészlelés„-t is a Galaxy Wearable alkalmazáson keresztül lehet kezelni. Az app használatához Android 7.0 vagy újabb rendszer és minimum 1,5GB RAM szükséges.

A Samsung közlése szerint iOS-en a Galaxy Wearable alkalmazás nem elérhető, így azok, akik iPhone-nal használnák a fülhallgatót le kell mondjanak bizonyos funkciókról.

Kialakítás és üzemidő

A Buds Pro IPX7-es vízállósági tanúsítvánnyal rendelkezik, így edzéshez kifejezetten jó társ lehet. A fülhallgató a Galaxy Buds Live egyedi formavilágát viszi tovább, a Samsung szerint még ergonomikusabb kivitelezéssel. A Buds Pro kisebb felületen érintkezik az ember bőrével, viszont 6,3 grammos tömege fél grammal nehezebb elődjénél.

A fülhallgató gyártásához 20%-ban újrahasznosított anyagokat használ a cég.

Üzemidő terén ANC mellett 5 óra folyamatos audiolejátszást és 4 óra beszélgetést kínál a Buds Pro. Az aktív zajzárat kikapcsolva a lejátszás 8 órára, míg a beszélgetési idő 5 órára kitolható. A fülhallgató kis méretű tokja folyamatos zajszűrés használata mellett 13, ANC nélkül 20 órányi extra üzemidőt biztosít.

A töltő bölcső gyorstölthető, egy órányi lejátszáshoz szükséges energiát lehet bele pumpálni 5 perc töltéssel. A ház a QI töltést is támogatja.

Elérhetőség

A Galaxy Buds Pro három (Fantomfekete, Fantomezüst és Fantomlila) színben érkezik. A Galaxy Buds Pro Magyarországon január 29-től elérhető 89.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron. A készüléket január 14., 17:00 és 28., 23:59 között előrendelők Vezeték nélküli töltőt kapnak ajándékba, amelyet a fülhallgatóval együtt vehetnek át a promócióban résztvevő viszonteladóknál.

A Galaxy S21 sorozat, mellette pedig a lila és fekete Galaxy Buds Pro /Fotó: Samsung

Samsung Galaxy Buds Live termékjellemzők:

Színek: Fantomlila, Fantomfekete, Fantomezüst
Méret és tömeg: Fülhallgató: 19.5 x 20.5 x 20.8 mm, 6.3g

Töltőtok: 50 x 50.2 x 27.8 mm, 44.9g

Hangszóró: 2-utas (11mm mélysugárzó + 6.5mm magassugárzó)
Mikrofon: 3 mikrofon (2 külső + 1 belső); Hangfelvevő egység; Szélvédő funkció
Aktív zajszűrő (ANC) és Ambient Sound: ANC: A külső háttérzaj akár 99 százalékának csökkentése, 2 állítható szint

Környezet hangjai: Akár + 20dB erősítés, 4 állítható szint

Hangészlelésfunkció

Akkumulátorok: Fülhallgató: 61 mAh

Töltőtok: 472 mAh

Üzemidő lejátszás esetén: Aktív zajszűréssel: 5 óra (+ 13 óra a töltőtokban)

Aktív zajszűrés nélkül: 8 óra (+ 20 óra a töltőtokban)

Üzemidő beszélgetés esetén: Aktív zajszűréssel: 4 óra (+ 10,5 óra a töltőtokban)

Aktív zajszűrés nélkül: 5 óra (+ 12,5 óra a töltőtokban)

Töltés: Gyorstöltés (5 perc töltés eredménye 1 óra lejátszás) USB Type-C csatlakozón, vezeték nélküli QI töltés
Csatlakoztathatóság, kompatibilitás: Bluetooth 5.0;

Android 7.0 vagy újabb rendszer szükséges (több mint 1,5GB RAM-mal)

Kodektámogatás: Skálázható (a Samsung sajátja), AAC, SBC
Szenzorok: Gyorsulásmérő, giroszkóp, közelségérzékelő, Hall-érintésérzékelő, VPU hangfelvevő egység
Vízállóság: IPX7
Hirdetés
FORRÁSSamsung
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.