Szeptember 5-én, délután tart a Sony Mobile sajtótájékoztatót a berlini IFA kiállításon, ahol valószínűleg új hardverről fogja lerántani a cég a leplet. Vélhetően az eddigi évek gyakorlatát követve érkezik az aktuális csúcsmodell Xperia 1 utódja is, az Xperia 2.

Az XperiaBlog fotókat is közölt az állítólag 5 napon belül debütáló csúcsmobilról. A képek alapján látszik, hogy marad a 21:9-es képarány és a triplakamerás rendszer az elődből. Ugyanakkor a kamerák elhelyezésén változtattak, az Xperia 2-n kitolták a szenzorokat a készülékház hátuljának oldalára. 

Jól látható, hogy a készülék formája és a gombok elrendezése megmarad olyannak, mint az elődnél volt

Ami még biztosan látszik a fotókon, hogy a készülék megtartja a dedikált exponáló gombot és a ház oldalára helyezett ujjlenyomat-leolvasó szenzort is.

Sajnos a kiszivárgott promóciós anyagokból több nem derül ki. Az Xperia 2 egyik vásárlócsalogató funkciója az 5G képesség lehet. A Sony több 5G-s mobil prototípust is bemutatott már, a piacon viszont még nem jelentek meg ilyen készülékkel.

Hirdetés
FORRÁSXperiaBlog
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.