A Nokia 3310 méltó utódját mutatta be a HMD a 2019-es IFA kiállításon. Az új Nokia 800 Tough (magyarul: Kemény) egy katonai szabványoknak megfelelő klasszikus nyomógombos telefon. A fizikai munkát végzőknek, a sokat túrázóknak vagy akár a horgászoknak is hű társa lehet.

A Nokia 800 Tough az első strapatelefon a HMD Globaltól, mely reprezentálja a régi Nokia telefonok tartósságát és üzemidejét. De mellette olyan modern dolgok is megtalálhatók benne, mint a Google Asszisztens, a WhatsApp, a Facebook vagy éppen a 4G modem.

A Nokia 800 a Snapdragon 205-ös chipsetjét használja 512 MB RAM-mal és 4 GB bővíthető tárhellyel. Szoftveresen a Kai OS teszi a dolgát a készüléken.

Akkumulátor terén egy 2100 milliamperórás teleppel gazdálkodhatunk, de nem ez lesz az a mobil, amit egy nap alatt lemerítünk majd. A Nokia szerint a 800-as képes 40 napos használatra is egy töltéssel.

Por- és vízállósága mellett az extrém fizikai igénybevételt (nagyobb esések) és a hőmérsékletváltozásokat is kibírja a készülékház. Az IP-68 és a MIL-STD 810G katonai szabványnak is megfelel a 161 gramm súlyú készülék. Kézben fogva érezhető is egyébként, hogy egy nagyon masszív, jól összerakott telefonról van szó.

A kijelző 2,4 hüvelykes, borítása pedig ütésálló műanyag. A hátoldalon találunk egy 2 megapixeles kamerát egy LED villanóval, amit zseblámpaként is használhatunk. De ha klasszikusabb fogású lámpát szeretnénk, akkor a készülék házának tetejébe beépítve is találunk egy LED-et, amivel világíthatunk vagy akár fényjelzéseket is leadhatunk.

A Nokia 800 Tough Dual SIM acélfekete színben lesz elérhető Magyarországon, az ajánlott fogyasztói ára 27 százalékos áfával és üreshordozó-díjjal 39 990 forint.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.