Hirdetés

Az Acer az egyre csak bővülő tartalomgyártói körre is gondol, így bemutatta a ConceptD laptopcsaládot, ami nem kevés tagot foglal magába.

Acer ConceptD 9 Pro

Már messziről látszik, hogy a ConceptD 9 Pro bizony nem egy olcsó eszköznek készült. Amit csak lehet belepakolt az Acer, hogy akár 8K videók vágása, hatalmas méretű képek szerkesztése, esetleg egy rakat hangsáv egyidejű kezelése is megoldható legyen.

Akár 9. generációs Intel i9 processzorokkal és NVIDIA Quadro RTX 5000 grafikus kártyával is elérhető lesz a mobil. A képernyő dönthető és állítható, valamint érintésérzékeny is. Éppen ezért jár hozzá egy WACOM EMR stylus ceruza is mint alaptartozék. A 17,3 hüvelykes 4K felbontású kijelző az Adobe RGB színskála 100%-át lefedi.

Méreteiből adódóan ennél a gépnél a könnyen hordozhatóság nem volt fontos szempont.

Acer ConceptD 7 Pro

A ConceptD 7 Pro-nál már jobban gondoltak azokra, akik sokat vannak úton, de közben dolgozni is szeretnének a gépükön. A laptop megjelenése letisztult, elegáns hatást kelt, mégis érződik rajta, hogy egy erőművel van dolgunk. A 17,9 milliméter vastagságú és 2,1 kilogramm tömegű házba akár egy 9. generációs Intel i7 processzort és egy NVIDIA Quadro RTX 5000 videókártyát is kérhetünk.

Az Acer szerint a ConceptD 7 Pro ideális opció szoftverfejlesztők, mérnökök és professzionális dizájnstúdiók számára. A ConceptD paletta olyan felhasználóbarát UI-t is tartalmaz, mely révén gyors beállításokat lehet eszközölni a színprofilok és a rendszeropciók közt.

Acer ConceptD 5 Pro

Választhatjuk 15,6 vagy 17,3 hüvelykes kijelzővel és akár 4K felbontással a gyártó ConceptD5 Pro sorozatát. Az 5-ös modell GPU-ban tér el az előbb említett ConceptD 7 Pro-tól, itt ugyanis NVIDIA Quadro RTX 3000-es kártyát kapunk. Proceszorból ebbe a gépbe is választhatunk 9. generációs Intel i7-et is. A kijelző ennél is megkapta a PANTONE minősítést, tehát az Adobe RGB színskála 100%-át képes lefedni.

Acer ConceptD 3 Pro

A ConceptD Pro sorozat leggyengébb tagjánál a magas teljesítményt és a csendes működést helyezték középpontba a tervezők. Az Intel 9. generációs i7-es processzora itt is adott, de már csak az NVIDIA Quadro T1000-es grafikus kártyájával szerelhetjük fel. Adataink védelme is fontos szempont napjainkban így a legolcsóbb modellben is kapunk ujjlenyomatos beléptetést és Windows Hello  képes webkamerát is.

Acer ConceptD 5 és ConceptD 3

A Pro jelzés nélküli variánsok külsőleg nem különböznek társaiktól, a különbségek itt is a specifikációkban keresendőek. Professzionális munkára ezek már kevésbé ajánlottak, viszont a 9. generációs Intel i7-es processzor és a legerősebb konfigurációban kérhető NVIDIA GTX 2060-as videokártya még így is jónéhány esetben bőven elegendő erővel rendelkezik. Az alap verzióban pedig egy GTX 1650-es GPU-t találunk, ami szintén erősebb grafikus kártyának számít, de ez inkább játékok futtatására alkalmas, mintsem munkához.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.