Az idei IFA szakkiállításon az ASUS nemcsak a gamereknek és az alkotóknak kedvezett új gépeikkel és a ROG Phone II-vel, de új okosórát is hozott, névszerint a VivoWatch SP-t. Tekinthető ez az óra a VivoWatch BP szépített változatának, ez volt ugyanis az első okosóra, ami EKG-t tudott mérni, azonban a dizájn miatt (leginkább) nem volt túl népszerű.

Ezen valamelyest változtathat a VivoWatch SP. A saját rendszert futtató okosóra egy 320 x 300 pixeles TFT kijelzőt kapott, ebből az is adódik, hogy a megjelenítő nem teljesen kerek. Az ASUS a kiállításra még nem tudta elhozni a végleges változtatot, így sok kérdés marad még megválaszolatlanul, amit viszont tudunk, hogy van benne GPS, optikai pulzusmérő szenzor, valamint EKG és véroxigénszint mérésére is alkalmas.

Nagy hangsúlyt fektettek az ún. HealthAI technológiára, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy (majd) az androidra és iOS-re is letölthető HealthConnect applikáció gyüjti az adatokat, monitorozza az aktivitásainkat, életvitelünknek megfelelően pedig tanácsot ad, hogy mennyit kellene mozogni.

A vállalat szerint a VivoWatch SP 14 napig bírja egyetlen feltöltéssel, ezenkívül 50 méter mélységig vízálló, illetve szabványos, 22 mm-es szíja van, amit a felhasználó is nagyon egyszerűen cserélhet.

Hogy az óra milyen további funkciókkal fog még rendelkezni és mennyire lesz testreszabható a rendszer, azt egyelőre nem tudjuk, dolgoznak még rajta, a legutolsó információk alapján novemberre fog elkészülni a végleges változat. Sok minden függ az árától, amit persze még nem árultak el, ugyanis nagyon erős a mezőny az okosórák piacán, de úgy fest, hogy ennél a terméknél inkább a pontos aktivitásmérésre mennek rá.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.