Hirdetés

Év elején az amerikai CES-en sem volt jelen az Apple, ahogy a most zajló berlini IFA kiállításon sincs itt a gyártó. Mint azt megírtuk, az új hardverüket jövő héten, szeptember 10-én fogják megmutatni Cupertinóban.

Ez azonban nem gátolta meg az Apple-t abban, hogy Berlin központjában is egy hatalmas molinót feszítsen ki, mint tette azt Las Vegasban a CES-en is. A berlini molinót tegnap délután fotóztam, de már szerdán is kint volt, így a nagyközönség számára holnap nyitó IFA-ra érkezők is mind láthatják.

Az Alexanderplatz mellett található, szinte egészfalas plakát szinte ugyanaz, mint a las vegasi volt, csupán angol helyett német nyelven van rajta a szöveg. A molinón olvasható „Willkommen in sicheren Sektor. Privatsphäre. Das ist iPhone.” jelentése „Üdvözlünk a biztonságos zónában. Adatvédelem. Ez az iPhone.” szinte teljesen egybevág azzal, amit a CES-en láthattunk.

Az Apple nagy hangsúlyt fektet a felhasználói biztonságra és nem is rest ezzel kampányolni, illetve reklámozni termékeit. Ugyanakkor kicsit visszásnak hat ez a fajta reklám a cégtől, amiről az elmúlt hetekben derült ki, hogy harmadik féllel hallgattatta meg a Siri által rögzített hangfelvételeket.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.