A Sony ma tartott sajtótájékoztatót, ahol leginkább a vállalat azon részéről volt szó, ami nyereséget is termel vagyis a televíziós, a képalkotó részleg (szenzorok) és a szórakoztató elektronika. Egyszercsak bejelentették a Sony Xperia 5-öt, mint tökéletesen a kézbe illeszkedő új csúcskészülék, amiről eddig úgy véltük, hogy Xperia 2 néven fog debütálni. Hogy honnan jött az 5, az jó kérdés…

Sony Xperia 5Az új mobil 4 színben lesz kapható, ahogy az a fenti képen is látszik. A Sony Xperia 5 rendkívüli módon hasonlít az Xperia 1-hez, a méreten kívül a hátlapi kamera elrendezés, ami rögtön szembeötlik. Hardveres téren itt is Qualcomm Snapdragon 855-öt kapunk, 6 GB RAM és a 128 GB bővíthető tárhely mellett. Víz- és porálló IP68-as minősítés szerint. A 3,5-es audió kimenetet viszont ne keressük, az ujjlenyomat-olvasót pedig a jobb oldalon érdemes.

A hátlapon három kamerát találunk, mindegyik 12 MP felbontású, van egy f/1.6 rekeszértékű elsődleges, egy f/2.4-es telefotó és egy f/2.4 rekeszű ultra széleslátószögű egység. Előbbi kettő optikailag is stabilizált. Az érdekessig itt, hogy a Sony Alpha kameráktól megkapta az Eye AF-et, vagyis a telefon felismeri ha szemet lát és arra fókuszál.

Ilyen élőben a piros variáns

A kijelző egy 6,1 hüvelykes, 21:9-es képarányú, FullHD+ felbontású AMOLED panel, a megjelenítés minőségével úgy gondoljuk nem lesz probléma. Az akkumulátor sajnos nem lett kiemelkedő egy mindössze 3140 milliamperóra kapacitású telepet kapunk, amit 18 wattal tudunk majd tölteni.

A boltok polcaira a következő hónapban érkezik, az ára pedig 799 euró lesz.

Hirdetés
FORRÁSAndroidAuthority
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!