Az IFA a zenekedvelőknek is szól, ellátogattunk hát a Sennheiser standjához, ahol kipróbálhattuk a vállalat új vezeték nélküli fülhallgatóját, a Momentum True Wirelesst.

A vállalat első vezetékmentes fülhallgatójának megalkotásánál arra figyeltek leginkább, hogy megmaradjon a Momentum sorozat dizájnja, de ugyanakkor teljesen vezetékmentes élményt biztosítsanak a felhasználónak.
A textil borítású, de egyébként műanyag vázú tokba mágnesesen rögzül a fülhallgató, ami közben tölti is hasonlóan az AirPodshoz vagy a Gear IconX-hez, kipróbáltam és nem lehet fordítva betenni őket, szóval a bölcsőben fix a helyük. Egy feltöltéssel a Momentum True Wireless 4 órát bír, a tok pedig további 12 órányi zenehallgatásra elegendő energiával képes ellátni őket.
A füles okosnak is mondható, ugyanis aktiválható vele az Apple Sirije vagy a Google Asszisztens, bár ezekkel hazánkban, magyarul még mindig nem lehet kommunikálni. A két beépített mikrofonnak köszönhetően kiválóan szűri a zajt és persze telefonhívásokat is lebonyolíthatunk vele.
A 7 mm-es átmérőjű hangsugárzóval felszerelt fülhallgatót mi is kipróbáltuk, igaz, hogy én nem szeretem az agytúrós in-ear fülhallgatókat, de stabilan megmaradt a fülemben, illetve a hangzás is kiváló volt, minden tartomány tisztán hallható és a basszus is kellőképp erőteljes volt, abszolút élvezhető vele bármilyen stílusú zene.
Letölthető hozzá a Sennheiser Smart Control (a fülhallgató megjelenésekor lesz elérhető) app is, amivel személyre tudjuk szabni a fülest, kedvünkre szabályozhatjuk a hangszínt is. A Momentum True Wireless AAC kodek támogatással és Qualcomm aptX kompatibilitással is bír, az ára várhatóan 300 euró környékén lesz.
Tény, hogy a november közepén érkező fülhallgató remekül szól, de nem biztos, hogy sokaknak megéri majd a felárat, amikor itt van a Gear IconX vagy éppen az AirPods is.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.