Hirdetés

Az Acer tegnap tartott sajtótájékoztatót a berlini IFA kiállításon, ahol több új Acer terméket is leleplezett, többek között az új projektorokat, Aspire és Swift notebookokat.

Új Acer Aspire termékek

Az Acer bejelentette az Aspire Z24 all-in-one PC-jét, illetve az Aspire 7, Aspire 5 és Aspire 3 notebookok új verzióit.

Acer Aspire Z 24 all-in-one

Ez a PC alapvetően családoknak lett tervezve: webböngészésre, social media tevékenységekre és filmnézésre a legalkalmasabb. Egyedi kialakításának köszönhetően akár szobadísznek is tökéletes, bár annak meglehetősen drága. A 23,8 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel bíró PC ultravékony, 11 milliméteres kávákat kapott, valamint beépített mikrofonrendszert is rejt magában Amazon Alexa vagy Cortana támogatással. A gép a legújabb, 8. generációs Intel Core i7-es processzorral működik, akár 32 GB Intel Optane memóriával is megvásárolható. Az NVIDIA GeForce MX150 grafikai processzor pedig megadja a plusz erőt minden feladathoz, azonban csak kisebb gépigényű játékok futtatására alkalmas.

Acer Aspire notebookok

Az Aspire notebookok azoknak lettek kitalálva, akik nagyobb teljesítményű lapost szeretnének. Ilyen többek között az Aspire 7 is.

Acer Aspire 7

Az említett notebook 8. generációs Intel Core i7-8750G vagy i5-8350G processzorokat használ Radeon RX vega M GL grafikuskártyával. A 15,6 hüvelykes IPS panellel felszerelt eszköz vékony kávákat kapott, valamint akár UHD 3840 x 2160 felbontással is kapható. Mindehhez akár 16 GB DDR4 RAM társítható, illetve 512 GB-ra bővíthetjük az SSD háttértárat.

Acer Aspire 5

Olyan felhasználóknak ideális az Aspire 5, akik egy mobilis, erőteljes, funkciógazdag notebookra vágynak. A 15,6 hüvelykes FHD IPS kijelzőt vékony, 7,82 milliméteres káva öleli körbe. A notebook a legfrissebb, 8. generációs Intel Core i7 processzorral van felszerelve, valamint akár NVIDIA GeForce MX150 grafikai processzorral is válaszható.

Acer Aspire 3

Az Aspire 3 14 colos FHD kijelzővel bír. A gép sok tárhellyel rendelkezik a médiafájlok vagy éppen a fotók számára, akár 8 GB DDR4 2666MHz memóriával is vásárolható. Precíziós érintőpadot, Acer BlueLightShieldet, egy HDMI portot, 3 USB-csatlakozót és beépített DVD meghajtót is kapott.

Acer Swift 5

Az Acer tegnap bejelentette a Swift 5 notebookot is, ami a világ legkisebb súlyú 15 hüvelykes gépe. A notebook szintén 8. generációs Intel Core i7-8565U és Core i5-8265U processzorokkal kerül forgalomba és 10 órás üzemidőt is hozhat. A gépen természetesen Windows 10 fut. Akár 16 GB DDR4 RAM-mal és 1 TB NVMe SSD PCIe háttértárral is kérhető a gyors bootolási idő érdekében.

A Swift 5 1920 x 1080 felbontású érintésérzékeny IPS panellel rendelkezik, továbbá Acer TrueHarmony technológiával is bír, mellette az optimalizált Dolby Audio felel a tökéletes hangzásvilágért.

PS és SL szériás projektorok

Projektorok terén is frissített az Acer oktatási és kereskedelmi célokra fókuszálva. Az Acer PL6610 (WUXGA), a PL6510 (1080p), az SL6610 (WUXGA), valamint az SL6510 (1080p) mind lézerfény alapú, az SL széria kis távolságú vetítésre is alkalmas, így pl. egy osztálytermi vetítésre tökéletes választás lehet egy intézménynek. A PL széria azoknak lett kitalálva, akik korlátozott hellyel rendelkeznek, valamint nem szeretnének törődni annyira a karbantartási és szerelési feladatokkal.

A képminőség mellett a PL és SL széria lézerdiódái akár 30 ezer óra élettartammal is bírhatnak. A PL6610 kompatibilis HDBaseT bemenettel rendelkezik, ami azért jó, mert egyetlen kábelen át mehet többek között az audio-video jelek küldése és fogadása. Továbbá a PL és SL szériás projektorok mind kompatibilisek a Creston hálózattal, így központilag több projektort is lehet irányítani egyetlen PC-ről.

Acer OJO 500

A tegnapi nap folyamán a vállalat bemutatta OJO 500 névre hallgató Windows MR (mixed reality) headsetjét. Az eszköz moduláris dizájnnal rendelkezik, ezáltal például könnyen tisztítható, illetve olyan boltoknak előnyös, ahol ki lehet próbálni a headsetet és folyamatosan tisztán akarják tartani az eszközt. Merev és lágy fejpánttal is használható, a lágy pánt mosógépben tiszítható, a merev pánt pedig stabilitást biztosít.

Az OJO 500 rejt magában egy pupillatávolság-beállító tekerőgombot, amivel beállítható a szemünk és a képernyő közötti távolság. A headset beépített hangrendszerrel és mikrofonnal rendelkezik. A külső fordított követésnek köszönhetően nem kell külön a falra szerelni a külső kiegészítő hardvereket a headset használatához. A követés tartalmazza az előre/hátra, fel/le, és balra/jobbra irányokat, beleértve a bólintást, a legyezőmozgást és a dőlést. Az OJO 500-hoz 4 méter hosszú kábelt kapunk, így a mozgástér is elég nagy.

A headset két Bluetooth mozgásvezérlővel is elérhető, melyek könnyedén szinkronizálhatóak vele. Az Acer OJO 500-hoz jelenleg több mint 2500 játék és applikáció érhető el Steamen és a Microsoft Store-ban, azonban ehhez egy Windows-kompatibilis PC szükséges.

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: