A BlackBerry Key2 a fizikai billentyűzetre és a biztonságos környezetre vágyó felhasználóknak felüdülés lehetett, főleg hogy jóval erősebb hardvert kapott a KeyOne-nál, azonban az ára nem mondható kedvezőnek.

Pont ezen felbuzdúlva a TCL birtokában lévő BlackBerry-nél úgy döntöttek, hogy piacra dobnak egy olcsósított, gyengébb (de a KeyOne-nál erősebb) hardverrel felszerelt mobilt, ami most már hivatalos is, megjelent tehát a BlackBerry Key2 LE.

Dizájn szempontjából nincs eltérés a két készülék között, ugyanúgy 4,5 hüvelykes, 1080 x 1620 pixel felbontású, IPS LCD kijelzőt kapunk, alatta pedig ott a már megszokott QWERTY billentyűzet és a szóközbe integrált ujjlenyomat-olvasó, azonban a görgetési, legyintési funkciót kivették a klaviatúrából, amit azért sokan szerettek.

Snapdragon 660 helyett (Key2) a Key2 LE egy Snapdragon 636-as lapkát kapott, ami például a Xiaomi Redmi Note 5-ben is megtalálható, mellé 4 GB RAM és 32/64 GB tárhely jár.

Az előlapi kamera nem változott (8 MP), a dupla hátlapi rendszer elemeinél azonban lefaragtak egy keveset, 13 MP (f/2.2) + 5 MP (f/2.4) felbontású kamerákat kapunk, amelyekkel a képek minősége ugyan gyengébb lesz, de a [email protected] videórögzítés továbbra is opció.

Az Android 8.1 Oreót futtató eszköz akkuját 3000 mAh-ra csökkentették (3500 mAh-ról), tehát rövidebb ideig bírja egy szusszal, de pont ezért is olcsóbb. A BlackBerry Key2 LE fekete, piros és pezsgőszínben lesz elérhető 154.990 Ft-tól nagyjából szeptember-október környékén (ezt még nem tudni pontosan).

IFA 2018-as utazásunkat az ASUS Magyarország támogatta.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.