Az ASUS sem feledkezett meg az idei IFA kiállításról, ám nem a mobilok kerültek fókuszba, hanem a Zenbook család, vagyis a laptopok. Inkább új képernyőmérettel ellátott készülékek láttak napvilágot, mintsem grandiózus újdonságok, mégis tudott izgalmasat mutatni a tajvani gyártó. A família megmaradt: Zenbook Pro, Zenbook S, Zenbook Flip, Zenbook.

A mondjuk úgy “sima” ASUS Zenbook hoz igazán lendületet, 13, 14 és 15″-es képernyőmérettel látott napvilágot, méghozzá ultrakompakt kivitelben, a hazai képviselő szerint talán legutóbbi lehet igazán sikeres, hiszen annak ellenére, hogy mekkora a képátló, sokkal kisebbnek tűnik kívülről a gép. Az ErgoLift zsanéroknak köszöhetőn a laptopok alja elemelkedik, ezáltal nemcsak a hőmérséklet csökkenthető, hanem a gépelés is kényelmesebb.

Mivel a dizájnos kivitelezés nem engedi meg manapság, hogy a numerikus rész is odaférjena . billentyűzet mellé, az ASUS a touchpadbe építette be érintésérzékeny formában. Elég vagány, valljuk be. Nyilván erős gépről beszélünk, nyolcadik generációs Intel processzorokkal, plusz minden szükséges felszereltséggel, amire szükség lehet, ezek közül az GeForce GTX 1050 Max-Q GPU az igazán különleges. Hogy miért? Mert akkora szerkentyűbe beszerelni nem kis mérnöki teljesítmény.

Az ASUS Zenbook Flip sem kiskutya, egyrészt a 90%-os kijelző/készüléktest arányt biztosító NanoEdge képernyő is baromi jól néz ki, a fedlapot teljesen hátrahajthatjuk, 2 in 1 eszköz lett tehát lényegében a 13,3 és 15,6″-es verzióban megvásárolható a laptop. Itt sem maradt el a kapacitív numpad, az ErgoLift megoldás, valamint a legfrissebb Intel lapkák.

Az ASUS Zenbook S úgyszintén figyelemre méltó cucc, leginkább a vállalat üzemidő miatt, elvileg 20, a gyakorlatban állítólag inkább 12-13 órányi használhatot biztosító gépezet egész jól néz ki, még ha nem is ez a legdizájnosabb változat a családban. Sőt, mivel MIL-STD-810G tanúsítványt kapott, még a megpróbáltatásokat is jobban bírja.

Az ASUS ZenBook Pro az utolsó versenyző, amit már a Computexen is láthattunk. Készült viszont most belőle egy nagyobb, 15,6″-es kivitel, kérhető akár Core i7-8565U SoC-vel, Nvidia grafikus gyorsítóval. A ScreenPadet frissítették, Adobe Sign, Handwriting és SpeechTyper megoldásokat is támogat, ráadásul immár könnyebben lehet az okostelelefonunk képernyőjét is idevetíteni az ASUS Sync segítségével.

Jött még egy bónuszinfó, az ASUS Zenfone 5z végre hivatalosan is megérkezik hazánkba, méghozzá 179 990 forintos áron.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt